Foci

Jól játszott, de kikapott a Róth-csapat

A magyar U21-es válogatott 2-1-re kikapott Törökországban az Eb-selejtezősorozat harmadik fordulójában.

A magyar U21-es válogatott a következő összeállításban kezdte a fontos találkozót: Gulácsi Péter – Szokol Zsolt, Fodor Ferenc, Kádár Tamás, Sváb Dániel – Simon Ádám, Tajthy Tamás – Gosztonyi András, Kovács István, Bódi Ádám – Beliczky Gergő.

Az U21-es válogatott eddig nem jeleskedett a selejtező-csoportban, hiszen az írek ellen 2-1-re, az olaszok ellen 3-0-ra kapott ki, utóbbi vereség ráadásul idehaza érte a fiúkat.

A 18. percben bosszantó körülmények között “kapott” gólt a magyar csapat az U17-es Eb-n korábban harmadik helyezett török együttes ellen. Yilmaz szöglete után Szokol Zsolt rosszul ért a labdába, az pedig kikötött Gulácsi kapujában (1-0). Pedig az első negyedórában kifejezetten bátor játékot mutatott Róth Antal csapata.

Jól játszott a magyar csapat a későbbiekben is, Kovács István, Gosztonyi és Beliczky is szépen mozgott, de mindennek csak az 52. percben lett meg az eredménye. Egy nagyon szép támadás vágán Kovács passzolt a jobb oldalon felfutó Gosztonyihoz, aki kapásból, laposan a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

Nyolc perccel később 17 méterről jöhetett egy veszélyes török szabadrúgás, de Gulácsi elcsípte a bal sarok felé tartó lövést. A 61. percben Szokol szabálytalankodott a 16-os oldalvonalában, a szabadrúgást még kifejelték a magyar védők, de a visszaívelés után újra kipattanó labdát Potruh kapásból a hálóba lőtte (2-1).

A 87. percben Tajthy Tamást kiállította a játékvezető, az újpesti középpályás kőkeményen rálépett az egyik török játékos bokájára, megérdemelt volt a piros lap – sajnos.

Harmadik meccsén a harmadik vereségét szenvedte el a magyar válogatott, amely legutóbb 14 hónapja győzött Eb-selejtezőn. A törökök négy meccs után százszázalékosak.

Eredmény – U21-es EB-selejtező
Törökország – Magyarország 2-1 (1-0)
gólszerzők: Szokol (öngól), Potruh, illetve Gosztonyi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik