Foci

Rudolf és Dzsudzsák Európa élvonalában

A Panathinaikosz támadója a góllövők, az Anzsi Mahacskala szélsője a gólpasszosok közt foglal el előkelő helyet az Eb-selejtezők során.

Az uefa.com szerint az élen a hollandok kiválósága, Klaas-Jan Huntelaar áll tíz találattal, a második a német Miroslav Klose, míg a harmadik az a Mikael Forssell, aki jövő kedden a Puskás Ferenc Stadionba látogat a finn válogatottal.

A negyedik helyen hármas holtverseny van, Rudolf Gergely pedig nem akármilyen nevekkel karöltve jár hat találatnál, ugyanis Robin van Persie és David Villa termelt eddig annyit, mint honfitársunk. Rudolf egyébként több tekintetben is az élbolyban van: kaput eltaláló lövésekben holtversenyben a második, a leseket illetően pedig a negyedik.

 

Az asszisztok esetében Dzsudzsák Balázs is ott van a legjobbak közt, eddig ötször hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Ennél többet csak négy embernek sikerült összehoznia, ráadásul Sebastian Larrson, Kim Kallström (mindketten svédek), Mesut Özil (Németország) és Wesley Sneijder (Hollandia) mutatója is csak eggyel jobb a magyar játékosénál, vagyis az Anzsi szélsője a második a rangsorban.

Legek az Eb-selejtezőben
Gólszerzők:
10 gólos – Klaas-Huntelaar (Hollandia)
9 gólos – Miroslav Klose (Németország)
7 gólos – Mikal Forssell (Finnország)
6 gólosRudolf Gergely (Magyarország), Robin van Persie (Hollandia) és David Villa (Spanyolország)
Gólpasszosok:
6 gólpasszos – Sebastian Larsson, Kim Kallström (mindketten Svédország), Mesut Özil (Németország) és Wesley Sneijder (Hollandia)
5 gólpasszos Dzsudzsák Balázs (Magyarország) és Dirk Kuyt (Hollandia)
4 gólpasszos – Dennis Rommedahl (Dánia), Nani (Portugália), Tomas Rosicky (Csehország), Mahir Shukurov (Azerbajdzsán) és Thomas Müller (Németország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik