Foci

Háromgólos diósgyőri győzelem a Ligakupában

A Diósgyőr magabiztos játékkal, hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Vasast a Ligakupa 3. fordulójának zárómérkőzésén.

A hétvégi bajnoki fordulóban a Vasas legyőzte az Újpestet, míg a Diósgyőr csúnya zakót kapott Debrecenben.

Így a miskolci alakulat önbizalomépítés céljából szinte a legjobb összeállításában lépett pályára az angyalföldiek ellen: ennek köszönhetően már az első percekben megrohamozták a piros-fehérek a vendég kaput.

A 7. percben előbb Gallardo melegítette be Ambrusics kapust, majd Takács Péter bombáját védte bravúrral a hálóőr. A DVTK a 17. percben járt legközelebb a gólhoz, akkor Pál Szabolcs egyedül vezette kapura a labdát, és miután Ambrusics mellett laposan elgurította a játékszert, az egy fűcsomón megpattanva irányt változtatott, és így csak a kapufát találta el a támadó.

A szünet előtt még adódott egy helyzet a Diósgyőr előtt, de Tisza 8 méterről szinte kirúgta a stadionból a labdát.

A fordulás után sikerült a hazaiaknak az, ami az első 45 percben nem: egy előreívelés után a Vasas védői nem tudtak felszabadítani, így Pál elé került a labda, aki higgadtan középre gurított, az érkező Tisza pedig védhetetlenül lőtt a hálóba (1-0).

Elvétve a Vasas is eljutott a hazai tizenhatosig, de vagy egy diósgyőri védő ért oda az utolsó pillanatban, vagy a piros-kékek csatárai nem találták el jól a labdát, így komoly helyzetet nem is alakítottak ki a vendégek.

Nem úgy mint a miskolciak: Gohér szöglete után Budovinszky érkezett a rövidre, csúsztatásába Ambrusics pedig csak beleérni tudott (2-0).

A 89. percben érkezett a kegyelemdöfés: a csereként beállt George, a kapujából rossz ütemben kijövő Ambrusicsot megelőzve szinte a gólvonalról fejelt a hálóba (3-0).

3-0-ás győzelmével a Diósgyőr továbbra is második, míg a Vasas harmadik az E-csoportban.

A kvartettet szerdai kiütéses győzelme után a Debrecen vezeti.

Eredmény-Ligakupa, 3. forduló
E-csoport:
Diósgyőri VTK – Vasas-Híd 3-0 (0-0)
Gólszerzők:
Tisza (59.), Budovinszky (71.), George (89.)
A csoport másik mérkőzésén:
Debreceni VSC – Mezőkövesd 6-0
Gólszerzők: Lucas (23.), Zahovaiko (42., 84.), Ferenczi (52., 89.), Lucas (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik