Foci

Tévez nagyobb büntetést kaphat

A Manchester City súlyosbítaná az eredetileg két hétre eltiltott Carlos Tévez büntetését.

Mint ismert, a bomba a múlt héten robbant, amikor is az argentin Roberto Mancini vezetőedző szavai szerint nem volt hajlandó csereként beállni a Bayern München elleni BL-meccsen. A játékos azzal védekezett, hogy csak félreértésről van szó, mindenesetre a vizsgálat idejére, azaz két hétig klubja eltiltotta még az edzések látogatásától is.

Az angol The Sun cikke szerint a Citynél nem fogadják el Carlos Tévez kifogását a Sky Sports interjújára hivatkozva, amiben a dél-amerikai azt pedzegette múlt szerdán, hogy nem érezte magát késznek arra, hogy beálljon – vagyis az égszínkékek szerint tényleg megtagadta a játékot. A Manchester így a brit földön játszó futballistákat tömörítő PFA-hoz fordul amiatt, hogy a kéthetes eltiltás, illetve az 500 ezer fontos pénzbírság talán nem is túl kemény, legyen belőle hat hét és másfél millió. Eredetileg két hét, ami a PFA szerint kiszabható eltiltásként, csak az esetleges súlyosbító körülmények elbírálása után lehet ezt meghosszabbítani.

 

Az eset mindenesetre megosztotta a közvéleményt, például számos szigetországi szakíró szerint a klub magának köszönheti a kialakult helyzetet, mivel a 27 esztendős játékos a nyáron kerek perec kijelentette, hogy távozni akar Manchesterből. A másik oldal ugyanakkor azzal érvel, hogy akkor nem volt neki „büdös” a játék akkor, amikor öt évre, heti 150 ezer fontos fizetésért otthagyta az Old Traffordot a városi rivális kedvéért és valljuk meg őszintén, ebben is van valami. Az argentin rendőri kíséretre szorul a feldühödött drukkerek miatt.

Mancini mindenesetre hajthatatlan, Tévezt maximum csak a tartalékokkal engedi együtt tréningezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik