Foci

Rengetegen jelentkeztek önkéntesnek a foci-Eb-re

Rekordszámban, mintegy 19 ezren szeretnének dolgozni az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A világ 134 országából érkeztek kérelmek az Európai Labdarúgó Szövetség címére az önkéntes programban való részvételre, legtöbben Lengyelországból és Ukrajnából jelentkeztek, innen futott be az ajánlkozások 90 százaléka. Ugyancsak sok volt a jelentkező Oroszországból és Németországból -– adták hírül szerdán ukrán hírportálok.

A híroldalak szerint az Európa-bajnokság idején 6000 önkéntes fogja segíteni az UEFA szakembereinek munkáját 20 szervezési szférában, továbbá az Eb olyan hivatalos helyszínein, mint a stadionok, repülőterek, szállodák. A szervezők további jelentkezőket várnak az akkreditálással, utaztatással, helyszínbiztosítással és rendfenntartással, valamint a labdarúgótorna logisztikai hátterének biztosításával kapcsolatos feladatok ellátását illetően.

Ha valaki önkéntes segítőként szeretne részt venni az EURO-2012 lebonyolításában, idén október 16-ig ki kell töltenie az uefa.com honlapon található online jelentkezési ívet. Alapkövetelmény, hogy a jelentkezőnek 2012. március 1-jéig be kell tölteniük 18. életévüket és tudniuk kell angolul.

A kiválasztott aspiránsok meghallgatáson vesznek részt a szervezőbizottságok illetékes tagjaival a mérkőzéseknek otthont adó nyolc város valamelyikében. A testületek az év végéig értesítik a jelentkezőket döntésükről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik