Foci

Így készülünk a finnek ellen

Kenyeres Imre, a magyar válogatott szövetségi edzője avatta be a Sport24.hu-t a nemzeti csapat mindennapjaiba.

A magyar labdarúgó-válogatott javában készül Finnország ellen, a mieink jövő kedden a Puskás Ferenc Stadionban látják vendégül az északi ország legjobbjait.

A telki edzőközpontban edzőtáborozó nemzeti együttes egyik szövetségi edzőjét, Kenyeres Imrét kérdeztük arról, hogyan is telnek a magyar csapat napjai.

„Hétfőtől érkeztek folyamatosan a játékosok, aznap, majd kedden orvosi vizsgálatokon estek át, illetve rehabilitáció szerepelt a programban. Tegnap footgolfozni voltunk, ami átmozgatásnak is és csapatépítés szempontjából is hasznos volt. Természetesen elkezdtük már a videózást, megnéztük a finnek Hollandia és Moldova elleni mérkőzését, majd a mi moldovai összecsapásunkat is kielemeztük. Szerdán már pörgősebb lett a munka, kis játékokkal színesítettük a felkészülést” – nyilatkozta a Sport24.hu megkeresésére a szerdai ebédet követően Egervári Sándor szövetségi kapitány segítője.

 

Az odavágón, Helsinkiben Dzsudzsák Balázs azóta is feledhetetlen találatával (ki ne emlékezne Elek Ákos sprintjére, majd a szélső löketére?) 2-1-re le tudtuk győzni soros ellenfelünket, ezzel pedig nagyban hozzájárult ahhoz a magyar együttes, hogy Stuart Baxtert menesszék a finn kispadról – a moldovai 2-0-s zakó is sokat nyomott a latban. A helyére Mixu Paatelainen érkezett, 2011. március 31 óta tölti be a posztot. Vele eddig sikerült legyőzni San Marinót és Moldovát, illetve becsúszott egy Hollandia elleni tisztes vereség, valamint egy csúnya zakó az örök rivális svédektől.

„Kétségtelen, hogy az edzőcsere miatt egy teljesen más finn csapattal találkozunk, mint majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt (2010. október 12-én nyertünk – a szerk.), számos új játékos is bekerült a keretbe, változott a szisztéma is, így nagyon nehéz feladat elé nézünk. Taktikailag és mentálisan is fel kell készítenünk a játékosokat a mérkőzésre” – így Kenyeres.

Finnország pénteken a mi szempontunkból is fontos mérkőzést játszik a svédekkel, ugyanis az Egervári-csapatnak csak akkor bír téttel a jövő keddi párharc, ha Zlatan Ibrahimovicék maximum csak egy döntetlenre jók Helsinkiben. Így nem csoda, hogy Koman Vladimirék is a televízióban követik majd az eseményeket: „Igen, a játékosok is a pénteki svéd-finn meccs lázában égnek, van itt Telkiben egy konferenciaterem kivetítővel, így annak az összecsapásnak a megtekintése is szerepel a programban” – tudtuk meg a szövetségi edzőtől.

Egervári Sándor pénteken élőben térképezi fel Finnországot, a magyar szövetségi kapitány aznap utazik és a lefújást követően egyből el is indul vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik