Foci

Németh Krisztián az MTK-val készül

Négyéves angliai és görögországi légióskodás után a jelenleg csapatot kereső Németh Krisztián a Hungária körúton készül.

Az a hír járja a hazai futballberkekben, hogy a Liverpool, az AEK Athén és az Olympiakosz Pireusz volt magyar csatára, Németh Krisztán átmenetileg visszatért az MTK-hoz.

A pályafutása nehéz időszakában lévő támadó állítólag a Hungária körúton edz, hogy megfelelő állapotban találja őt a reményei szerint miharabbi külföldi megkeresés.

Utánajártunk, igaz-e a hír. Kedden kora délután, az egyik utolsó nyárias őszi napon az MTK, az NB 2 Nyugati csoportjának listavezetőjére csendes edzés közben találtunk a villamostöltés tövében rejtőző gyakorlópályán.

Az éppen cicázó játékosok között pedig valóban ott volt a szintén MTK-s szerelésben lévő Németh Krisztián. Bár a szokottnál barnább volt, mozgása miatt rögtön kitűnt csapattársai közül.

Annál is inkább, mert ő vezette a társaságot a különböző gyakorlatok során, az MTK fiataljai a számukra lehető legjobb példakép mögött sorjáztak.

A 22 éves támadó jó fizikai állapotnak örvend, persze ez szembeötlő a hazai csapat játékosaival összehasonlítva a külföldi bajnokságokban edződött (és mostanában mellőzött) légióst. Robbanékony, technikás, bár néha félreértette az edzői utasítást, ami nem csoda, nyilván máshoz szokott eddigi állomáshelyein.

Teodoru Vaszilisz pályaedző előzékenyen megengedte, hogy belekattintsunk néhányat az edzésbe, amire pár perc múlva Garami József szakmai igazgató “Persze, csináld csak fiam.” mondattal szintén áldását adta.

Míg a másodosztályú száműzetésben lévő MTK-játékosoknak néha szokatlannak tűnt a fotózás, az ilyesmiben már rutinos Németh Krisztiánt nem feszélyezte az optika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik