Foci

Menekül a Fradi a kieső helyről

A Ferencváros labdarúgócsapatának jelenlegi helyzetében az a legfontosabb, hogy ne a kieső helyen kezdje meg a téli szünetet.

Minderről Détári Lajos, a pillanatnyilag az NB I utolsó előtti pozícióját elfoglaló együttes szakmai igazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek. A játékosként világválogatott szakember augusztus 30-án, a 7. forduló után vette át a zöld-fehér együttes irányítását, és a Zalaegerszeg elleni győzelemmel debütált a kispadon. Azóta viszont az FTC – sorrendben – a Győrtől, a Kecskeméttől és a Videotontól is kikapott, és még gólt sem lőtt.

 

Détári elismerte, úgy kalkulált, a négyből két mérkőzést megnyernek, a legfőbb gondnak mégis azt tartja, hogy csapata nem tud gólt rúgni. A 11 forduló alatt szerzett hat találat a legkevesebb az egész mezőnyben, a listavezető Debrecen például már 26-ot lőtt.

A lap kitért rá, hogy a szurkolók türelme állítólag az október 22-i, Újpest elleni találkozóig tart, míg Détári hangsúlyozta, az övé a végtelenségig.

“Szép is lenne, ha én dobnám be a törölközőt. (….) Mindenképpen nyernünk kell az Újpest ellen, sőt, már az előtt, Pápán is. Kell a sikerélmény, s ha meglesz, akkor elindulunk felfelé” – fogalmazott a Ferencváros szakmai igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik