Foci

Argentin triplával repült dobogóra a Real Madrid

José Mourinho legénysége 4-0-ra nyert Barcelonában, az Espanyol vendégeként vasárnap késő este.

A hetedik forduló zárómérkőzésén a tiszta feketében játszó blancók a sérült Karim Benzema, Pepe, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao és Nuri Sahin nélkül léptek pályára. A támadósorban így az argentin Gonzalo Higuaín kapott helyet, aki a 17. percben egy tetszetős kontra végén meg is szerezte a vezetést az amúgy is jól kezdő királyi gárdának.

A folytatásban a barcelonai együttesnek egy igazán nagy helyzete akadt, ám Iker Casillas kifogott Sergio Garcián, majd a második félidőben kettőre nőtt a különbség, amikor is a dél-amerikai csatár Arbeola passza után a jobb felsőbe lőtt. Megnyugodott ettől a Real Madrid, majd jött a hajrá, amikor előbb a csereként beálló José Callejón szerzett gólt korábbi kenyéradója ellen, majd egy kiugratást követően a triplázó Higuaín állította be a 0-4-s végeredményt.

Így lőtt négyet a Real Madrid:

A blancók ezzel a forduló legnagyobb arányú sikerét aratták és feljöttek a tabella harmadik helyére. A Mourinho-gárdának mindössze egy pont a hátránya az élen álló Barcelona és a második Levante mögött.

Eredmény – La Liga, 7. forduló
Espanyol – Real Madrid 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Higuaín (17., 66., 89.), Callejón (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik