Foci

Ranieri és az Inter elvesztette első rangadóját

Az Internazionale otthon kapott ki a Napoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában.

Claudio Ranieri első komolyabb mérkőzésén ült az Internazionale kispadján. Az olasz tréner korábban két meccset már hozott új csapatával, előbb a bajnokságban, Bolognában, majd a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli BL-találkozón.

A Napoli már nagyobb falat volt előzetesen is, ezt ő is elismerte, de az udvariaskodás kölcsönös volt. A meccsen aztán nem, merthogy meglehetősen keményen estek egymásnak a csapatok.

A támadások azonban sokáig pontatlanok voltak, és a félidő végén csak azért változott a jegyzőkönyvben az eredmény állása, mert Obi elkövette azt a hibát, hogy a 16-os vonalában (inkább kívül a büntetőterületen) fellökte Maggiót, és ezért megkapta második sárga lapját.

Csakhogy ezzel nem volt vége, mert Rocchi játékvezető 11-est ítélt a vendégeknek. A büntetőt Hamsik végezte el, de nem elég jól, mert Julio Cesar kiütötte a labdát. Peches volt a brazil kapus, mert épp Campagnaro elé, aki köszönte szépen, és megszerezte a vezetést a Napolinak.

A második félidőben hamar kettőre növelte előnyét a vendégcsapat. Megint Maggio volt a főszereplő, aki Nagatomo totojázását használta ki. A japán meg akart menteni egy rossz hazaadást, de a vendégek játékosa elpöckölte mellőle a labdát, egyenesen a kapuba (0-2).

Lúcio és Stankovic előtt adódott később lehetőség, de mindketten hibáztak, nem úgy Hamsik. A szlovák középpályás jóvátette elhibázott büntetőjét, és 3-0-ra alakította az állást a  75. percben, miután kilépett a védők között, és laposan keresztbelőtte a labdát.

Később már nem változott az állás, nagy pofont kapott az Inter.

Így égett meg a San Siróban az Inter a Napoli ellen:

Eredmény – olasz bajnokság
Internazionale – Napoli 0-3 (0-1)
Milánó, 58 ezer néző, vezette: Rocchi

Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu (Nagatomo, 43.) – Zanetti, Cambiasso, Obi, Alvarez (Stankovic, 61.) – Pazzini, Forlan. Vezetőedző: Claudio Ranieri
Napoli: De Sanctis – Campagnaro, Cannavarro, Aronica (Fernandez (89.) – Maggio, Inler, Gargano, Zuniga – Hamsik, Lavezzi (Chavez, 79.), Pandev (Mascara, 51.). Vezetőedző: Walter Mazzari

Gólszerzők: Campagnaro (43.), Maggio (57.) Hamsik (75.)
Sárga lap: Obi (7., 43.), Chivu (37.), Zanetti (45.), Julio Cesar (45.), illetve Zuniga (27.), Mascara (72.)
Piros lap: Obi (43.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik