Foci

A Videoton három ponttal távozott az Üllői útról

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómeccsén az utolsó előtti FTC a bajnok Videotont fogadta, a vendégek Alves góljával 1-0-ra győztek.

A FerencvárosDétári-érában lendületet vett – aztán javuló játéka ellenére maradt a sereghajtók között. A múlt héten balhés meccsen kapott ki Kecskeméten, most pedig hazai közönsége előtt nem tudott mit kezdeni a bajnok Videotonnal és saját gyámoltalan támadójátékával.

Ami a Vidit illeti, az előző fordulóban kitömte a ZTE-t, amire a zalaiak idei mélyrepülése miatt csak kevéssé lehetett alapozni, főleg, hogy idegenben még nyeretlenek voltak az Üllői úti fellépés előtt .

Összefoglaló:

A meccset lelkes, de főleg támadásban rengeteget hibázó Fradi, óvatos, inkább a pontrúgásokra és a szórványos kontrákra építő Videoton jellemezte.

A 15. percben az FTC védelme, főleg a sárga laptól tartó Junior engedékenységét Alves pontos fejessel büntette. A folytatásban semmi sem változott, tíz percnyi fellángolástól eltekintve a kapura veszélytelen Fradi fogcsikorgatva tartotta kicsike mezőnyfölényét.

Az idegenben győzelmet utoljára fél évvel ezelőtt (az Üllői úton) arató Videoton megszakította a hosszú átkot, és 1-0-ra legyőzte a Fradit, leszorítva a harmadik helyről a Honvédot.

A Ferencváros maradt az utolsó előtti helyen, és bár még korai a Vidi-tábor által jósolt másodosztály, a meddő támadójáték és a sok hiba sok fejfájást okoz Détári Lajos szakmai igazgatónak.

A Fradi mestere nem kritizált, hanem tréfálkozott a mérkőzés után.

“Jó mérkőzést játszottunk, sajnos az ellenfél az első helyzetéből gólt szerzett, utána többet birtokoltuk a labdát, de ezúttal sem tudtunk gólt szerezni. Most jön két hét szünet, remélem, hogy a sérültjeink felépülnek, és újult erővel folytatjuk majd a bajnokságot” – mondta Détári Lajos, aki egy csatárvásárlás szükségességét firtató újságírói kérdésre, úgy reagált, hogy a Manchester City átadólistára tett támadóját, Carlos Tevezt próbálják megszerezi.

Paulo Sousa latinos dicséretözönt zúdított a Videoton-játékosok nyakába:

“Elégedett vagyok a csapattal, mindent megtettek, amit kértem tőlük, elöl és hátul is. Nehéz meccs volt, tudtuk, hogy a Ferencváros szívós ellenfél lesz, ellenfelünk mindent megtett, hogy pontot vagy pontokat szerezzen, de mi ebben megakadályoztuk. Bebizonyítottuk, hogy jó úton járunk, hálás vagyok a szurkolóknak, hiszen végig a csapat mellett álltak. Köszönjük nekik a fantasztikus biztatást.”

A győzelmet eredményező Alves-fejes:

Ferencváros-Videoton 0-1 (0-1)
Albert Stadion, 5000 néző Vezette: Kassai Viktor
FTC: Jova – Balog, Otten, Klein, Junior – Jovanovic, Maróti, Tóth B., Hakola (Oláh, 46.) – Morales (Rósa, 59.) – Pölöskey (Lisztes, 68.) Szakmai igazgató: Détári Lajos
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, F. Oliveira – Tóth B., Elek, Mitrovic, Walter Lee (Polonkai, 88.) – Alves (Nicolic, 80.), Brandao (Vasiljevic, 78.) Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerző: Alves (15.)
Sárga lap: Junior (72.), Brachi (86.), illetve Oliveira (20.)

Élő, szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatják.

90. PERC: Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra győzött a Videoton, és előrelépett a harmadik helyre, az FTC viszont ottragadt az utolsó előtti pozícióban.

CSERE 88’
Walter helyén Polonkai
SÁRGA LAP 86’
Brachi húzta vissza Oláh Lórántot
CSERE 80’
Brandaót Vasiljevic, a sérült Alvest Nicolic váltja a Vidiben


75. PERC:
Hirtelen felgyorsult a játék, Brandao veszélyeztetett kétszer, majd Oláh emelt ravaszul kapura, Alves a kapufára pörgetett.

SÁRGA LAP 72’
Junior taktikai szabálytalanságot vétett
CSERE 68’
Pölöskey le, Lisztes be


64. PERC:
Tóth Bence labdavesztése után Elek szöktette Alvest, aki a becsúszó Balog által szorongatva fölédurrantott.

62. PERC: Maróti beadását Oláh Lóránt közelről fölé fejelte.

CSERE 59’
A sérül Moralest Rósa váltja a Fradiban


55. PERC:
Alves lábában maradt a második vendéggól, egy szögletet Jova éppen a brazil elé tolt, aki éles szögből kicsivel tévesztette el a kaput.

52. PERC: A játék visszazökkent a “normális” kerékvágásba, az FTC-nél van többet a labda, de a 16-osnál tovább nem jut, a Videoton passzolgat és rombol.

47. PERC: Jova mentett a mezőnyben, majd egy 17 méteres Mitrovic-szabadrúgást is hárított.

CSERE 46’
Hakola helyett Oláh Lóránt az FTC-ben
KÖZÉPKEZDÉS 46’
A Videoton kezdte a második félidőt


45. PERC: Brachi hatástalanított szabadrúgása zárja a félidőt. A küzdelemre nem lehet panasz, a színvonalra már annál inkább. Amennyivel többet van a labda a zöld-fehéreknél annyival többet hibázik a Fradi. A zártan játszó Videoton eddigi egyetlen támadását góllal zárta, ezzel vezet 1-0-ra.

35. PERC: Détári sárgát reklamál sok decibellel Tóth Bence feltartása miatt, Kassai csitítja, aztán megint, amikor a sárgalapos Oliveira szabálytalankodik.

Ápolás 30’
Klein és Tujvel fejelt össze


29. PERC:
Az FTC kezd magához térni, ezt letámadással jelzik, eddig egy helyzetecske az eredmény.

Ápolás 25’
Otten vérző fejét már másodszor kell átkötni
SÁRGA LAP 20’
Oliveira Jovanovic felrúgásáért bűnhődött


15. PERC:
Az enyhe Fradi-fölény Videoton-góllá ért, a puhánykodó zöld-fehér védelem felett átszálló Walter-ívelést Alves bólintotta be (0-1).

GÓÓÓL 15’
Alves fejesével vezet a Videoton


10. PERC:
Tóth Bence megpattanó szabadrúgását üggyel-bajjal fogta Tujvel, akire rácsúszott Otten, de nem lett sérülés a dologból.

8. PERC: Egy könnyelműen hazafejelt labdára Alves robbant rá, majd esett egy nagyot, de Kassai nem ette meg.

6. PERC: A Fradi próbál kezdeményezni, de vigyáznia kell a Vidi kontráira.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Az FTC kezdte a meccset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik