Foci

Bogdán ötöt kapott a Chelsea-től

Hazai pályán ütötte ki a Chelsea a Bolton Wandererst. Frank Lampard három gólt rúgott, Daniel Sturridge kettőt vállalt régi csapata ellen.

Jussi Jaaskelainen sérülése miatt Bogdán Ádám kezdett a Bolton kapujában, de sok sikerélménye nem lehetett a Chelsea elleni mérkőzésen, hiszen Daniel Sturridge már a második percben vezetést szerzett a kékeknek, Raúl Meireles szöglete után.

A tizenhatodik percben Frank Lampard növelte a londoniak előnyét. Egy mesés összjáték végén passzolt a hálóba. Sturridge ezúttal előkészített.

A huszonhatodik és huszonhetedik perc két rémálomba illő potyagólt hozott. Előbb Sturridge, majd ismét Lampard köszönt be. A magyar kapus mindkét találatban vastagon benne volt. 0-4-gyel ért véget az első félidő.

Bár a második játékrész Dedryk Boyata fejesével indult, a boltoni feltámadás elmaradt. Sőt, az ötvenkilencedik percben Lampard állította be az 5-1-es végeredményt, egy újabb, hibátlanul felrajzolt támadás végén. Ez volt a harminchárom éves középpályás harmadik Premier League mesterhármasa, pedig néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy nem érzi jól magát a csapatnál, és akár távozhat.

A Bolton hazai vesszőfutása pedig továbbra is tart. Négy mérkőzésen, négy vereség a mérleg a Reebok-stadionban, négy rúgott, és tizenöt kapott góllal.

Hatalmas pofont kapott az újonc Queens Park Rangers, amely a Fulham otthonában szenvedett 6-0-s vereséget. Andy Johnson háromszor is betalált, Buzsáky Ákos a vendégeknél nem állt be. A Fulham eddig összesen nágy gólt szerzett az eddigi hat találkozón, vasárnap hatot.

Némi meglepetésre a másik újonc győzni tudott, az iparos Stoke Cityt gyűrte le a Swansea.

A mérkőzés hat gólja:

Eredmény – Premier League
Bolton Wanderers – Chelsea 1-5
gólszerzők: Boayat (46.), illetve Sturridge (2., 25.), Lampard (15., 27., 58.)
Fulham – QPR 6-0
gólszerzők: A. Johnson (2., 38., 59.), Murphy (20., 11-esből), Dempsey (65.), Zamora (74.)
Swansea – Stoke 2-0
gólszerzők: Sinclair (9., 11-esből), Graham (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik