Foci

Villámrajt ért három pontot a Halinak

A Haladás Sopron Bank együttese hazai pályán 2-1-re verte a BFC Siófok gárdáját az OTP Bank Ligában.

A meccs elejét nagyon megnyomták a szombathelyiek, már az ötödik percben talpra ugorhatott a publikum, mivel Kovács megverte védőjét, majd a kapu közeléből kilőtte a jobb alsót. Rögtön válaszolhatott volna a Balaton-parti együttes, Nyári fejese azonban a felső lécen csattant.

Ez meg is bosszulta magát, kisvártatva Halmosi beadása után Sluka lőtt kapásból a hálóba. A siófoki csapatkapitány a túloldalon egy újabb kapufával felelt. Az első negyvenöt percben már nem esett több találat, 2-0-val fordultak a felek.

 

A második felvonásban a vendégcsapat volt a jobb, ez pedig a 72. percben érett góllá, Lattenstein egy szép akció végén mattolta Rózsát. Az egyenlítésre is meg volt az esély, azonban a hazai hálóőr nagy bravúrral védte Csermelyi löketét, így maradt a 2-1.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló
Szombathely, 6000 néző, Vezette: Berke Balázs
Haladás Sopron Bank – BFC Siófok 2-1 (2-0)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Iszlai, Korolovszky, Tóth P. (Devecseri 80.) – Rajos – Sluka, Horváth A. (Búrány, 60.), Halmosi – Kovács I. – Oross (Simon A., 69.) Vezetőedző: Aczél Zoltán

Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér, Nyári (Horváth A. 77.), Szabó J. – Haraszti, Kecskés, Tusori (Lengyel 32.), Lattenstein – Huszák, Bozovic (Csermelyi 62.) Vezetőedző: Mihalecz István

Gólszerzők: Kovács I. (5.), Sluka (13.), illetve Lattenstein (71.)

Sárga lap: Kovács I. (22.), illetve Haraszti (45.), Lengyel (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik