Foci

NB1, 11. forduló, beharangozó 1.0

Öt mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga, a Honvéd a Paks ellen megerősítheti harmadik helyét.

 

Kispestről csupa jó hír érkezett a héten. A piros-feketéknél mindneki egészséges, teljes keret, sőt.

Szinte a meccs előttu utolsó pillanatban leigazolták a klub egykori játékosát, a méretes külföldi varagabetű után hazatárt Torghelle Sándort.

“Danilo kisebb sérüléssel bajlódik, egyébként jól vagyunk. Ha Torghelle papírjai rendben lesznek, a Paks ellen játszani fog, remélem az ő érkezésével javulni fog a helyzetkihasználásunk” – mondta Supka Attila a honvedfc.hu-nak. Kis Károly, a Paks edzője szerint csak akkor van esélyük a pontszerzésre, ha kiemelt figyelmet szentelnek a Honvéd gyors támadóinak.

Budapest Honvéd-MVM Paks 15 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Budapest, Bozsik Stadion, Vezeti: Farkas Ádám

A régi idők rangadójának árnyéka lesz a Vasas-Újpest összecsapás, a két nagymúltú, de nehéz jelenű csapat közül a talán magára találó lila-fehéreknek Angyalföldön is lehet keresnivalójuk, főleg, hogy múlt héten önbizalomnövelő győzelmet arattak a Haladás ellen.

Zoran Spisljak, az Újpest vezetőedzője az ujpestfc.hu-nak azt ígérte, három ponttal jönnek vissza a szomszéd kerületből, dacára annak, hogy számos hiányzója lesz.

Vasas-Híd – Újpest FC 17:30 (SPORT1, ÉLŐ)
Budapest, Illovszky Stadion, Vezeti: Takács János

A Pécsi MFC kezdeti nagy lendülete kezd szelídülni, de a mecsekaljaiak még mindig gyűjtögetik a pontjaikat, a múlt héten például egyet a Paks elleni gólzáporos döntetlen alkalmával. A Kaposvár kellemetlen vendég lehet, a múlt héten néhány percen múlott a győzelmük a Debrecen ellen.

Mészáros Ferenc, a pécsiek trénere stabil, veszélyes csapatnak tartja a Rákóczit a pmfc.hu-nak adott nyilatkozatában, viszont a három pontot nem adná nekik oda. A hazaiak egyik alapembere, Nagy Olivér sárga lapok miatt nem játszhat.

A kaposvári mester, Sisa Tibor és a stáb a héten a sérültek számát próbálta csökkenteni, merthogy ők is a hárompontos verzióban gondolkoznak.

Pécsi MFC-Kaposvári Rákóczi 18 óra
Pécs, Vezeti: Bognár Tamás

A ZTE továbbra is vergődik, hiába volt a Csank-Prukner csere a kispadon. A zalaiak az előző fordulóban a bajnok Videotontól kaptak egy négyest, szerdán a harmadosztályú Kaposvár B ejtette ki őket a Magyar Kupából Véber György Pápája ellen is lehetnek gondjaik.

“Remélem, a szerdai volt a mélypont, ennél lejjebb már nincs számunkra” – mondta Prukner László a zte.hu-nak, mivel pedig ők az utolsók a tabellán, a zalaiak trénerének igaza van, bár ez aligha vigasztalja a drukkereket, illetve ijeszti meg az ellenfelet.

ZTE FC-Lombard Pápa Termál FC 18 óra
Zalaegerszeg, Vezeti: Kovács J. Zoltán

A Haladás a 10. fordulóban fájdalmas leckét kapott abból Újpesten, hogy egy gondoktól terhelt csapat is csúnyán odacsaphat. A szombathelyiek a Siófok ellen javíthatnak – ha tudnak. A Balaton-partiak előző meccsükön a harmadik helyen álló Honvéddal ikszeltek, Aczél Zoltánnak és a Halinak jó lesz vigyázni velük.

“Győznünk kell, nem vitás, de idegileg kezd megviselni, hogy megint sok a hiányzónk, ráadásul Kenesei Krisztián játéka is kédéses” – nyilatkozott kissé rezignáltan Aczél Zoltán, a szombathelyiek mestere a haladasfc.nyugat.hu-nak.

Haladás Sopron Bank-BFC Siófok 18 óra
Szombathely, Vezeti: Berke Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik