Foci

Most jó manchesterinek lenni

Mind a két manchesteri csapat, a United és a City is nyert a Premier League szombati játéknapján.

A City a megszokott támadó focival rukkolt elő a Blackburn vendégeként, ha Mario Balotelli egy kicsit pontosabb, akkor pedig már a 10. percben vezethetett volna Roberto Mancini legénysége, ám a nehezen kezelhető olasz akkora túl nagy gólt akart lőni, így a kapu fölé bombázott.

Kisvártatva aztán Sergio Agüerót kellett lecserélni ágyéksérülés miatt, ám mi sem jellemezhetné jobban a City keretének erősségét, mint az, hogy Samir Nasri ugrott be a helyére. Az első félidő aztán nem hozott gólt, nem úgy a második: fordulás után jó tíz percig nem tudta még feltörni a hazai védelmet a Manchester, ám Johnson egy szögletet követően megszerezte a vezetést a vendégeknek az 56. percben, majd Balotelli is beköszönt, padlóra került a Rovers. A 73. percben egy kontra végén Nasri növelte háromra a különbséget, majd a csereként beálló Savic tette fel a pontot az i-re, az égszínkékek így tulajdonképpen könnyedén hozták el mind a három pontot.

Ez a gól küldte padlóra a Blackburnt:

Mindeközben a városi rivális vörös ördögök domináltak a Norwich ellen, ám a kanárik meglepően sokáig becsülettel állták a sarat és tartották a gólnélküli döntetlent. Sir Alex Ferguson már újra számíthatott Wayne Rooneyra és Javier Hernandezre, ám mégsem a két csatár, hanem a brazil középpályás Anderson szerezte meg a vezető gólt. A végén aztán Danny Welbeck biztosította be a hazai győzelmet, a United így továbbra is vezeti a tabellát a City előtt.

 

Mindeközben magabiztosan nyert az Aston Villa, illetve a Kádár Tamást a keretbe nem jelölő Newcastle United is, előbbi a Wigant, utóbbi a későn eszmélő Wolverhampton Wandererst verte. A Sunderland és a West Bromwich Albion egy négy gólt hozó meccsen játszott döntetlent. A találatok párosával érkeztek, ugyanis miután a vendég WBA egy perc alatt vágott kettőt nem sokkal a kezdés után, a túloldalon három minutum alatt talált be Bendtner és Elmohamady is. Gera Zoltán továbbra is rehabilitációs munkát végez, Fülöp Márton pedig a padról szemlélte az eseményeket.

Eredmények – Premier League, 7. forduló
Blackburn Rovers – Manchester City 0-4 (0-0)
Gólszerzők: A. Johnson (57.), Balotelli (59.), Nasri (73.), Savic (87.)
Manchester United – Norwich 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Anderson (68), Welbeck (87.)
Wolverhampton Wanderers – Newcastle United 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Fletcher (88.) illetve Ba (17.), Gutierrez)
Sunderland – West Bromwich Albion 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Bendtner (24.), Elmohamady (27.) illetve Morrison (4.), Long (5.)
Aston Villa – Wigan 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Agbonlahor (36.), Bent (62.)

A másodosztályban mindössze egyetlen honfitársunk, Gulácsi Péter lépett pályára, ő a 94. percben állt be a Gyepes Gábort nélkülöző Cardiff City elleni meccsen a Hullba. Csapata 2-1-re nyert. Kurucz Pétert az ismét botló West Ham United, Priskin Tamást a Brightont legyőző Ipswich Town nem nevezte a mérkőzésre.

Eredmények – Championship, 10. forduló
Ipswich Town – Brighton 3-1 (0-0)
Hull City – Cardiff 2-1 (1-0)
Crystal Palace – West Ham United 2-2 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik