Foci

Képtelen nyerni a Zalaegerszeg

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában sem tudta megszerezni első győzelmét a Zalaegerszeg, amely a KTE után a Pápa ellen is csak 1-1-re volt képes.

Sokat köszönhet a Zalaegerszeg kapusának, Jahicnak, aki bravúros védéseivel elérte, hoyg legalább egy pontot otthon tartott a sereghajtó.

Persze nem a döntetlen volt a célja a most már kimondva kimondatlanul a bentmaradásért harcoló zalaiaknak, hanem a győzelem. Ez azonban most sem jött össze. Lovrencsics még hibázott, a 32. percben ugyanakkor Dlusztus már a hazai kapuba talált, méghozzá egy szögletet követően, Ferenczi fejese után (0-1).

Nem sokkal később egyenlítette a hazai csapat, Kocsárdi adott középre, a labda Turkovs elé került, aki 11 méterről a kapuba lőtt (1-1). Még az első félidőben emberhátrányba került a ZTE, miután Bogunovic egy rossz hazaadást követően lerántotta a labdára lecsapó Maricot.

Az emberelőny azonban elveszett a Pápa számára, miután Puri műesés miatt megkapta második sárgáját az 51. percben. A meccs második felében is a vendégek veszélyeztettek többet, de nem tudtak túljárni a remekül védő Jahic eszén.

A ZTE-nek nagyon komoly gondjai vannak, a döntetlenekkel nem mennek semmire.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló
Zalaegerszeg – Lombard-Pápa 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2000 néző, vezette: Kovács J. Zoltán
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Gergely, Hidvégi – Szakály (Delic, 86.), Máté, Kamber, Balázs (Hervás, 67.) – Turkovs, Tököli (Meyé, 75.). Vezetőedző: Prukner László
Pápa: Szűcs – Nagy, Rodenbücher, Dlusztus, Totadze – Horváth L., Maric (Germán, 91.), Ganugrava (Quintero, 80.) – Lovrencsics (Zulevs, 86.), Ferenczi, Puri. Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Turkovs (39.), illetve Dlusztus (32.)
Sárga lap: Tököli (41.), Hervás (87.), Máté (90.), illetve Puri (43.), Rodenbücher (81.)
Piros lap: Bogunovic (44.), illetve Puri (51.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik