Foci

Hoffenheimben botlott a Bayern, Stieberék ikszeltek

A Bayern München unalmas 0-0-át játszott a Hoffenheimmel, míg a Stieber Zoltán nélkül felálló Mainz döntetlenre végzett a Nürnberggel.

A listavezető Bayern München unalmas, és szinte esemény nélküli félidő után rákapcsolt, de nem jutott komoly helyzetig a Hoffenheim ellen, mindössze egy lesgólig. Amikor a hazaiak rájöttek, hogy van keresnivalójuk a Bayern ellen, szép támadásokat vezettek, de Neuer mindíg jó helyen állt. Az ő nevéhez fűződik a mérkőzés “legszebb” momentuma, ugyanis a hálóőr már 1018 perce nem kapott gólt tétmérkőzésen.

Két nagyon rossz formában lévő csapat találkozott Leverkusenben, ugyanis a gyógyszergyáriak és a Wolfsburg is az elmúlt öt mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg. A Leverkusen játékán ez nem látszott, ugyanis már a 14. percben vezetést szereztek: Castro jó ütemben ugrott ki a leshatáron, és miután eltolta a hálóőr mellett a játékszert, az üres kapuba passzolt (1-0). A második felvonás azonban a hazaiak szempontjából nem várt eseményt hozott: Mandzukic fejese után egyenlítettek a vendégek (1-1), de a leverkuseni közönség megnyugtatására Derdiyok és Kiessling is feliratkozott a gólszerzők közé (3-1).

A bajnok Dortmund a kiesőzónában tartózkodó Augsburg ellen biztosra ment: Lewandowski az első felvonásban kétszer is betalált, sőt a szünet után megszerezte harmadik gólját is. A tripla csak azért nem lett klasszikus mesterhármas, mert Götze is kivette a részét a négygólos hazai győzelemből (4-0).

A Freiburg egy megpattanó lövésnek köszönhetően szerzett vezetést a Mönchengladbach ellen, és a kiharcolt előnyt egészen a lefújásig megőrizték (1-0).

Az összefoglaló:

Stieber Zoltán csak a kispadról figyelhette, ahogy a hazai Nürnberg már 2-0-ra is vezetett, de a Mainz még a szünet előtt egyenlíteni tudott: Feulner és Mak góljaira Bungert, valamint Choupo-Moting válaszolt. Sőt, nem hogy az egalizálás, a vezetés is összejött a vendégeknek, miután Ivanschitz is betalált. Végül a Nürnberg elrontotta a Mainz örömét: Peckhart gólja után pontosztozkodással zárult a mérkőzés (3-3).

Így lett 3-3:

Eredmény-Bundesliga, 8. forduló
Bayer Leverkusen-Wolfsburg 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Castro (14.), Derdiyok (65.), Kiessling (85.), illetve Mandzukic (59.)
Borussia Dortmund-Augsbrug 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Lewandowski (30., 44., 78.), Götze (75.)
Freiburg-Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Flum (19.)
Hoffenheim-Bayern München 0-0
Nürnberg-Mainz 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Feulner (6.), Mak (20.), Pekhart (82.) illetve Bungert (32.), Choupo-Moting (45.), Ivanschitz (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik