Foci

Emberelőnyben nyerte meg a városi derbit a Liverpool

Jack Rodwell kiállítása után, az emberelőnyben játszó Liverpool 2-0-ra legyőzte a rivális Evertont a Premier League 7. fordulójában.

A 90 perc alatt mindent láthatott a közönség, ami egy igazi városi derbihez tartozik. Rögtön az első percekben vezetést is szerezhetettek volna a kékek, de Cahill fejesét Pepe Reina hihetetlen mozdulattal a léc fölé tornázta.

Az első komoly fordulat a 26. percben következett, amikor egy szerelést követően a játékvezető felmutatta a piros lapot Jack Rodwellnek, igaz a középpályás a labdát találta el, és közel sem volt olyan súlyos vétség, mint amilyen büntetést kapott érte.

A feszült hangulatot csak tovább fokozta a 43. perc: Suárezt sodorták el a büntetőterületen belül, amiért Atkinson játékvezető tizenegyest ítélt. A mészpont mögé Kuyt áll, de nem tudott élni a lehetőséggel, vagy másképp fogalmazva, Howard bravúrral mentett. Az első játékrész lefújása előtt Charlie Adam még telibe találta a felső lécet, de a szünetre maradt a 0-0.

A második játékrészben szinte már csak az volt a kérdés, hogy a nyomasztó mezőnyfölényben játszó vendégek mikor szerzik meg az első gólt. Nos, erre a 71. percig kellett várni: Sanchez a bal szélről ívelt a kapu elé, de Kuyt lehúzta a fejét, így a labda a második hullámban érkező Carroll elé került, a támadó pedig megszerezte idei első bajnoki gólját (0-1).

Az Evertont fejben nagyon megtörte a bekapott gól, és a hátsó alakzat bizonytalanságából adódan tovább növelte előnyét a ‘Pool: Distin már leszerelte az ötös sarkánál Suárezt, de amikor fel akart szabadítani, egyszerűen az uruguayihoz passzolt, akinek így már csak annyi dolga volt, hogy higgadtan Howard mellett a hálóba gurítson (0-2).

A Liverpool győzelmével a tabella negyedik helyét szerezte meg, míg az Everton továbbra is a középmezőnyt erősíti.

Eredmény-Premier Leauge, 7. forduló
Everton – Liverpool 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Carroll (71.), Suárez (82.)
Piros lap: Rodwell (26.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik