Foci

Válogatottak nélkül várja a KTE-t az ETO

Koltai és Fehér sem lehet ott a Győr Kecskemét elleni pénteki bajnokiján az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

A 2011-12-es labdarúgó-bajnokság második harmada a második helyen álló Győr és a hetedik pozícióban lévő Kecskemét összecsapásával indul.

Csertői Aurél együttese az előző fordulóban elvesztette veretlenségét, miután sokáig emberhátrányban játszva 2-0-ra kikapott Diósgyőrben. A KTE a Ferencváros legyőzésével ünnepelte 100. élvonalbeli mérkőzését.

“Rövidebb a felkészülés mint máskor, hiszen vasárnapról péntekre játszik bajnoki mérkőzést a csapat, így a regenerálásra is több figyelmet kell fordítani. Szeretnénk az eddig megszerzett 25 pontot 28-ra növelni, és ezzel távolodni a harmadik, negyedik, ötödik helytől, illetve közelíteni a Debrecenhez” – nyilatkozta az ETO honlapjának a hazaiak mestere.

“A Kecskemét, jó csapat, tehát jó játékosok alkotják, ott vannak a középmezőny elején, nagyon harcosak, gólképesek, de remélem, hogy mi jó játékkal meg tudjuk állítani őket” – folytatta Csertői.

A Ferencváros ellen megsérült Koltai Tamás és Fehér Zoltán sem lehet ott a Kecskemét ellen, míg a DVTK ellen kiállított Djordjevic és a sérült Simon András szintén kimarad a csapatból – helyettük Szabó Ottó lesz ott az ETO Parkban.

Érdekesség, hogy a lilák is vasárnap játszottak, így nekik is kevesebb idő jutott a felkészülésre.

“Eljött az idő, hogy Győrből is pontokkal térjünk haza. Úgy gondolom a Győri ETO egy jó, masszív, szervezett és fegyelmezett csapat, de mi is azok vagyunk. Még élénken él emlékezetünkben az utolsó mérkőzés, ami még mindig nagyon fáj, és éppen ezért szeretnénk most pozitív eredményt elérni” – ezek már Tomislav Sivic szavai, aki a tavaszi 3-3-as döntetlenre gondol, akkor ez lett a végeredmény Kecskeméten.

A kecskemétieknél visszatérhet a pályára Mohl Dávid, akit még a ZTE ellen állítottak ki, sérülés miatt viszont nem lehet a pályán Alempijevic és a Fradi ellen kezét törő Koszó Balázs.

A Győr sorozatban 7 alkalommal győzött hazai pályán, erre korábban csak kétszer volt példa. Egy alkalommal 7, 1981-ben viszont 17 meccsen győzött otthonában az ETO. Az utóbbi sorozatot igen nehéz lesz túlszárnyalni.

OTP Bank Liga – 11. forduló
Győri ETO FC – Kecskeméti TE, 18 óra, vezeti: Németh Ádám

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik