Foci

Juhászékat az égiek is segítették Moszkvában

Az RSC Anderlecht a Lokomotiv Moszkva vendégeként nyert 2-0-ra az Európa Ligában. Juhász Roland végig a pályán volt.

Az L csoportban az élen álló RSC Anderlecht az Európa Liga csoportkörének második fordulójában a legutóbb Szabics Imre Sturm Grazát legyőző Lokomotiv Moszkvánál vendégeskedett. A belga csapat kezdőjében természetesen ezúttal is ott volt a magyar válogatott Juhász Roland is.

Az első félidőt lényegében az orosz gárda uralta, ám a hazaiak nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani. A szünetre ráadásul 1-0-s hátrányban vonulhatott a vendéglátó, ugyanis Suarez a 11. percben egy akrobatikus gólt szerzett Kanu lefejelt labdája után.

Az Anderlecht vezető gólja:

Fordulás után mintegy tíz perc alatt lerendezhette volna a meccset a Lokomotiv, azonban a találkozót dirigáló Matej Jug előbb egy egyértelmű tizenegyest nem adott meg a moszkvaiaknak, majd egy szabályos gólnál hallgatott az asszisztensére és ítélt les miatt szabadrúgást kifelé. A Lokomotiv Stadion közönsége ki is fütyülte becsülettel a szlovén sípmestert.

 

Mindezek ellenére simán fordíthatott volna az orosz gárda, ám hiába a számtalan lehetőség, a gól csak nem akart összejönni. A 71. percben aztán jött a hidegzuhany, ugyanis egy szabadrúgásra Guilherme rendkívül rosszul mozdult ki a kapujából, Mbokani így elfejelte mellette a labdát, amely a hálóban kötött ki.

Ez aztán visszavetette a Lokomotivot, amely már nem tudott kellőképpen felpörögni és végül 2-0-ra kikapott. Juhász kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, több fontos mentése is akadt. Az Anderlecht nem érdemtelenül hozta el mind a három pontot Moszkvából, ugyanakkor a második felvonás első tíz perce miatt joggal bosszankodhatnak a játékvezető miatt a hazaiak.

Egy másik mérkőzés esetében is végeredményről beszélhetünk már, a PAOK Szaloniki nagy meglepetésre vezetett, majd egy hajrában szerzett góllal végül pontot rabolt a Rubin Kazany otthonából. Az orosz gárda ennek ellenére továbbra is vezeti az A csoportot.

Eredmények – Európa Liga, 2. forduló
A csoport:
Rubin Kazany (orosz) – PAOK Szaloniki (görög) 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Valdez (52.), Dyadyun (66.) illetve Athanasiadis (22.), Fotakis (80.)
L csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz) – Anderlecht (belga) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Suarez (11.), Mbokani (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik