Foci

Hamarosan dönthet az UEFA a Győri ETO kizárásának ügyében

Októberben születhet döntés a Győri ETO fellebbezéséről, amit a nemzetközi kupákból való hároméves kizárása miatt nyújtott be a klub.

Klement Tibor ügyvezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nemrég Genfben beszélt az ügy felelősével, aki a fellebbviteli elbírálást a következő hónapra ígérte. Hozzátette, ha másodfokon számukra elfogadhatatlan döntés születne, tehát az eltiltást az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete érvényben hagyná, akkor a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, amelynek végső ítéletét meg kell hoznia a tavaszi bajnoki idény végéig.

A Győrt azért büntette meg júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásával összefüggésben a 2009. december 31-én lejárt tartozását nem egyenlítette ki. A Győr a hároméves, de csak egy alkalomra szóló eltiltás mellett 50 000 eurós pénzbírságot is kapott. A győriek ugyanakkor úgy vélekednek, a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el, mert addig nem fizethettek, amíg a játékos eredeti klubja nem állított ki számlát az összegről. Az ügyben a magyar szövetség (MLSZ) is érintett, mert az UEFA-döntés értelmében nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, ezért 100 000 euróra büntette az MLSZ-t, azonban az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.


“A bajnoki cím idén nem lehetetlen. Tarsoly Csaba tulajdonossal megfogadtuk, addig nem megyünk nyugdíjba, amíg az ETO ismét első nem lesz. Reméljük, már nem kell olyan sokáig várnunk erre”
– mondta Klement a jelenlegi szezonnal kapcsolatban, hozzáfűzve, hogy idén zárhatja a futballklub az első nullszaldós évét.

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy télen megerősítik az OTP Bank Ligában jelenleg második helyen álló együttes keretét, mert szeretnék Csertői Aurél vezetőedző minden igényét kielégíteni. Ennek fényében a hátvédsorban és a középpályán egy irányítóval erősödhet az ETO.

Klement szerint a Videoton-Debrecen kettős idén “a Győrrel már triumvirátussá bővült”, a magyar mezőnyből anyagilag, játékerőben ez a három klub emelkedik ki. Megjegyezte, ebben a trióban a Győr harmadik az anyagi erőt illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik