Foci

Tőzsérék Leverkusenben, a Chelsea Valenciában

Magyarokért is szoríthatunk a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, a csoportkör második fordulójában.

Tőzsér Dániel és Köteles László együttese, a Genk az első körben hazai pályán játszott gólnélküli döntetlent a Valencia ellen, most pedig idegenben, a német Bundesliga előző szezonjában ezüstérmes Bayer Leverkusen otthonában okozna meglepetést a honfitársainkat foglalkoztató belga alakulat.

Az biztos, hogy Tőzsérék nem kerültek könnyű csoportba, az “E” jelű négyes másik két tagja ugyanis a Valencia és a Chelsea, akik most egymással meccselnek. A Valencia jelenleg csak a hetedik a spanyol pontvadászatban, de a hazai pálya segítheti őket a londoniak ellen, akik a Leverkusen hazai legyőzése után most újabb sikerre készülnek.

“A Valencia rendkívül motivált lesz, a bajnokságban a Barcelona ellen jól játszottak, de a hétvégén kikaptak a Sevillától. Megpróbálnak majd legyőzni minket. Nagyon gyors és intenzív csatára számítunk, ha sikerülne begyűjtenünk a három pontot, jó helyzetbe kerülnénk a továbbjutás szempontjából” – fogalmazott André Villas-Boas, a Chelsea mestere.

A mérkőzés pikantériája lesz, hogy Juan Mata épp a Valenciától igazolt át a nyáron a londoni kékekhez.

Az angol fővárosban nem csak a Chelsea szurkolói izgulnak, a B-csoportban pályára lép ugyanis az Arsenal is, hazai pályán a görög Olympiakosz lesz Arséne Wenger együttesének ellenfele. Az Ágyúsok ugyan egyelőre még az első tízbe sem férnek be a Premier League-ben, de a BL-ben nem rajtoltak rosszul, a német bajnoki címvédő Dortmund otthonából távoztak egy ponttal.

Az Olympiakosz viszont otthon kapott ki 1-0-ra a Marseille-től, és ha ma igazolódik a papírforma, és Londonban is zakóznak, nem kerülnek könnyű helyzetbe két forduló után. A kvartett másik meccsén a Borussia Dortmund a Marseille otthonába látogat, itt kemény küzdelemre van kilátás, hiszen könnyen lehet, hogy a két gárda majd egymással lesz nagy harcban a továbbjutásért.

Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit már 18 óra 30 perctől pályára lép a Porto ellen, a házigazda oroszokban pedig feltehetően nagy lesz a bizonyítási vágy, miután az első fordulóban “sikerült” kikapniuk a ciprusi APOEL Nicosia vendégeként.

A Porto ellenben jól indított a G-csoportban, otthon verték 2-1-re a Sahtar Doneck gárdáját, akik most hazai pályán bizonyíthatnak az APOEL ellen.

A H-csoportban gyakorlatilag mindenki előre kiosztotta a két továbbjutó helyet, és nagy meglepetés is lenne, ha a címvédő Barcelona vagy az AC Milan botlana mai ellenfeleik ellen. A két sztárklub két hete döntetlent játszott egymással, a csoportelsőség megszerzéséhez pedig minden pontra szükség lehet.

A Barca előtt talán nehezebb feladat áll, Messiék ugyanis idegenben lépnek pályára a BATE Boriszov ellen. Josep Guardiola vezetőedző jelezte, nem veszik félvállról az összecsapást: “A fehérorosz bajnokság meccseit nem tudjuk nézni a nálunk fogható csatornákon, így megfigyelőket küldtünk a BATE meccseire, és a Sturm Graz elleni selejtezőjüket is tanulmányoztuk’ – árulta el a katalánok mestere.

A Milanhoz a története során először a BL főtáblájára kerülő, és a BATE ellen már pontot is szerző cseh Viktoria Plzen látogat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló – a szerdai program
E-csoport:
Valencia (spanyol)-Chelsea (angol) 20:45 óra
Bayer Leverkusen (német)-Genk (belga) 20:45 ó
F-csoport:
Arsenal (angol)-Olympiakosz (görög) 20:45 ó
Olympique Marseille (francia)-Borussia Dortmund (német) 20:45 ó
G-csoport:
Zenit (orosz)-FC Porto (portugál) 18:30 ó
Sahtar Donyeck (ukrán)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45 ó
H-csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó
AC Milan (olasz)-Viktoria Plzen (cseh) 20:45 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik