Foci

Simán nyert a Barca, megégett a Dortmund

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának összes eredménye egy helyen. Lionel Messi befogta a klub örökranglistáján Kubala Lászlót.

A BL szerdai játéknapján talán az F csoportban született az egyik legmeglepőbb eredmény, az Olympique Marseille ugyanis hazai pályán 3-0-ra verte a német bajnok Borussia Dortmundot. A játék képe alapján ugyanakkor korántsem volt ekkora a differencia, azonban míg a vendégeknek egy tucat helyzet sem volt elég a gólszerzéshez, addig a gall gárdának majdnem fele annyi lehetőség is elég volt a három találathoz. Steve Mandanda kapus jelentette a különbséget a két fél között. Az OM ezzel vezeti a kvartettet, ugyanis második meccsét nyerte meg, a Dortmund pedig továbbra is nyeretlen.

 

A másik meccsen a sérülésektől tizedelt Arsenal, ha nagy nehezen is, de legyőzte az Olympiakosz Pireuszt 2-1-re. Az Ágyúsok első gólját az az Alex Oxlade-Chamberlain szerezte, aki mindössze 18 esztendős és ez volt az első BL-meccse pályafutása során. Az már csak hab a tortán, hogy a találat igen tetszetősre sikeredett.

A találkozó három gólja:

A G csoport egyik meccséről már beszámoltunk: Huszti Szabolcs debütált a Bajnokok Ligájában, csapata, a Zenit Szentpétervár pedig 3-1-re legyőzte az Európa Liga-győztes Portót. Este aztán a ciprusi APOEL látogatott Ukrajnába a Sahtar Donyeckhez, a szigetlakók pedig pontot raboltak a bányászvárosból és az élen állnak. Érik az egyik legnagyobb meglepetés?

A H csoportban a Barcelona könnyedén verte 5-0-ra a BATE Boriszovot idegenben. A katalán együttes szekerét egy öngól lökte be, majd Lionel Messi duplájának is köszönhetően sima lett a vége. Érdekesség, hogy az argentin gólvágó ezzel a gránátvörös-kék klub második legerdményesebb gólvágója lett, Kubala László termését (194) állította be. Az élen Cesar Rodriguez áll a maga 235 góljával.

A mérkőzés összefoglalója:

Mindeközben az AC Milan a visszatérő, egyben remeklő Zlatan Ibrahimovic vezérletével 2-0-ra verte a Viktoria Plzent. A svéd értékesített egy büntetőt, valamint adott egy kihagyhatatlan passzt Antonio Cassanónak. Utóbbi gól kapcsán mindenképpen illik megjegyezni, hogy a Silvio Berlusconi-éra 2000. találata volt.

Az E csoport küzdelmeivel egy másik cikkben foglalkoztunk.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. forduló, szerda
E csoport:
Valencia (spanyol)-Chelsea (angol) 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Soldado (87. – 11-esből) illetve Lampard (56.)
Bayer Leverkusen (német)-Genk (belga) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Bender (30.), Ballack (90.)
F csoport:
Arsenal (angol)-Olimpiakosz (görög) 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (8.), Santos (20.) illetve Fuster (27.)
Olympique Marseille (francia)-Borussia Dortmund (német) 3-0 (1-0)
Gólszerzők: D. Ayew (20., 69. – 11-esből), Remy (62.)
Piros lap: J. J. Ayew (90.)
G csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-APOEL Nicosia (ciprusi) 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Jadson (64.) illetve Trickovski (62.)
Zenit (orosz)-FC Porto (portugál) 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Shirokov (20., 63.), Danny (72.) illetve Rodriguez (10.)
H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-FC Barcelona (spanyol) 0-5 (0-3)
Gólszerzők: Volodko (19. – öngól), Pedro (22.), Messi (38., 56.), Villa (90.)
AC Milan (olasz)-Viktoria Plzen (cseh) 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Ibrahimovic (53. – 11-esből), Cassano (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik