Foci

Bosszúsak a manchesteri gigászok

A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján csalódást okozott a Premier League két nagyágyúja. Nyilatkozatok, gólösszefoglalók.

A BL keddi játéknapjának legnagyobb rangadóját Münchenben rendezték, ahol a Bayern a Manchester Cityt látta vendégül. Az angol bajnokságban eddig veretlen City sem tudta azonban megállítani a német Bundesligában menetelő bajorokat, akik Gomez első félidei duplájával 2-0-ra nyerték a Kassai Viktor által vezetett találkozót.

A Bayern két találkozó után százszázalékos a csoportjában, nem véletlen, hogy Jupp Heynckes vezetőedzőnek minden oka megvan az elégedettségre. “Az első 25 perc láthatóan nehéz volt számunkra, a legjobbkor szereztük meg a vezetést. A második félidőben az egész csapat hibátlanul futballozott, Franck Ribéry és Bastian Schweinsteiger világklasszis teljesítményt nyújtott. A meccs elején nagyon idegesek voltunk, de ezen sikerült felülkerekednünk. Egy nagyszerű csapat ellen játszottunk, de mi uraltuk a játékot a második félidőben” – fogalmazott a müncheniek mestere.

A City vezetőedzőjének nem volt gond nélküli a kedd este, csapata veresége mellett még azzal is szembesülnie kellett, hogy Carlos Tévez nem volt hajlandó csereként a pályára lépni. “Az első fél órában nagyon jól játszottunk, majd kaptunk egy buta gólt. Ezen a szinten ha nem tartasz ki 90 percig, problémáid akadnak. Ebben a pillanatban talán a Bayern túl erős volt számunkra, de még négy meccs van hátra, van esélyünk a továbbjutásra” – vélekedett Roberto Mancini.

Bayern München-Manchester City (2-0):

A City olasz vezetőedzője nem véletlenül latolgatta már a továbbjutás kérdését is, az angolok ugyanis jelenleg csak az A-csoport harmadik helyét foglalják el egy megszerzett ponttal a hatpontos Bayern, és az eddig négy pontot gyűjtő Napoli mögött. Az olasz bajnoki bronzérmes tegnap saját közönsége előtt bizonyíthatott a Villarreal ellen, és ez nem is sikerült rosszul.

A Napoli már egy félidő után 2-0-ra vezetett spanyol ellenfelével szemben, Hamsik mellett Cavani büntetőből talált be. A Villarrealnak a szépítésre sem futotta, így két mérkőzés után is pont nélkül állnak a “halálcsoportban”.

Napoli-Villarreal (2-0):

Az Inter fontos győzelmet aratott Moszkvában, Claudio Ranieri együttese is kétgólos előnyre tett szert a szünetig a CSZKA vendégeként, de a hazaiak egyenlíteni tudtak. Az első körben a Trabzonspor ellen otthon botló Inter azonban tudott reagálni, a nyáron érkezett Zárate találatával 3-2-re megnyerték a találkozót.

“Két okból is boldog vagyok: egyrészt az első félidőben mutatott játék miatt, másrészt azért, ahogy a csapat a második félidőben a büszkeségéért harcolt. Azért nem szabad magunkat túlságosan elragadtatni, mégha nagyszerű játékosaink is vannak. Sokan közülük sérüléssel bajlódnak, de hamarosan visszatérhetnek” – mondta Claudio Ranieri, az Inter nemrégiben kinevezett vezetőedzője.

CSZKA Moszkva-Internazionale (2-3):

A Trabzonspor-Lille összecsapás a vendégek vezetése után 1-1-es döntetlennel végződött, az Inter így már a törökök mögött a második helyet foglalja el a csoportban.

Trabzonspor-Lille (1-1):

A keddi BL-játéknap legnagyobb meglepetését a Manchester United-FC Basel találkozó okozta. Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy a Wayne Rooneyt nélkülöző MU számára különösebb gondot okoz majd svájci ellenfelük legyőzése, miután bő negyed óra letelte után Giggs kiosztott két gólpasszt, Welbeck pedig szerzett két gólt. A Basel azonban nem adta fel, hatalmas meglepetésre a második játékrészben előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték.

Mielőtt azonban teljesen felborult volna a papírforma, Young a 90. percben fejjel egyenlített, így a Manchester United két forduló után két megszerzett pontot tudhat magáénak a négypontos Benfica és Basel mögött.

Sir Alex Ferguson alakulata hiába menetel a Premier League-ben, most nem lehetett elégedett a skót menedzser. “Küzdöttünk a végén, aminek köszönhetően sikerült egy pontot megmenteni, de előtte túlságosan óvatlanok voltunk. A Szünetben arról beszéltem, hogy le kell zárnunk a meccset, ehelyett hazai pályán kaptunk három gólt, ez pedig figyelmeztető jel számunkra. A középpályásainknak és a védőinknek ébresztőt kell fújniuk” – nyilatkozott Ferguson.

Manchester United-Basel (3-3):

A C-csoport másik meccsén a Benfica 1-0-ra legyőzte a román Otelul Galati gárdáját Bukarestben.

Otelul Galati-Benfica (0-1):

A Real Madridnak nem okozott gondot hazai pályán a három pont begyűjtése, az Ajax ellen egy formás támadás végén Cristiano Ronaldo juttatta előnybe a hazaiakat, majd a szünet előtt Kaká duplázta meg a vezetést egy szép lövéssel.

A fordulás után Benzema egy gyors góllal lezárta a találkozót, kialakítva a 3-0-s végeredményt. A vendég hollandok olyan határozatlanok voltak a Real kapuja előtt, hogy a madridi szurkolóknak nem kellett tartaniuk a pontvesztéstől.

“A zágrábi győzelmünk után újabb három pontot szereztünk, vezetjük a csoportot, ez fontos dolog. Hat gólt lőttünk a hétvégi bajnokin, hármat most, ez nagyon jó hatással van a csapat moráljára. A játékosaink megmutatták, hogy milyen veszélyesek tudnak lenni a kontratámadásaink” – értékelt Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője, aki az eltiltott José Mourinhót helyettesítette a kispadon.

Real Madrid-Ajax (3-0):

A D-csoport második helyén négy ponttal a Lyon tanyázik, a franciák saját közönségük előtt  2-0-ra verték a Dinamo zagreb együttesét, Gomis vezető találata az egész idei Bajnokok Ligája-sorozat egyik legszebb gólja lehet.

Lyon-Dinamo Zagreb (2-0):

Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. forduló, keddi meccsek
A csoport:
Bayern München – Manchester City 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Gomez (38., 45.)
Napoli – Villarreal 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Hamsik (14.), Cavani (17. – 11-esből)
B csoport:
CSZKA Moszkva – Inter 2-3 (1-2)
Gólszerzők:Dzagoev (49.), Vágner Love (77.) illetve Lúcio (6.), Pazzini (23.), Zárate (79.)
Trabzonsport – Lille 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Colman (75. – 11-esből) illetve Sow (31.)
C csoport:
Manchester United – Basel 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Welbeck (16., 17.), Young (90.) illetve F. Frei (58.), A. Frei (60., 76. – 11-esből)
Otelul Galati – Benfica 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Cesar (40.)
D csoport:
Real Madrid – Ajax 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (25.), Kaká (41.), Benzema (49.)
Lyon – Dinamo Zagreb 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Gomis (23.), Kone (42.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik