Foci

Tőzsérék kikaptak Leverkusenben

Tőzsér Dániel és Köteles László csapata, a belga bajnok Genk a Bayer Leverkusen otthonában kapott ki 2-0-ra a Bajnokok Ligájában.

A KRC Genk egy Valencia elleni döntetlennel, a Bayer Leverkusen egy Chelsea elleni vereséggel indított a Bajnokok Ligája csoportkörében, azaz mind a két fél első győzelmére hajtott.

A meccs elején tapogatózó volt a játék, majd a Gógyszergyáriak vették kezükbe a karmesteri pálcát, ám a vendégek kontraakció rendre veszélyesek voltak. Az első gólra a 30. percig kellett várni, Lars Bender elé pattant a labda a belga tizenhatoson belül, a középpályás pedig kilőtte a hosszú alsó sarkot, a Genk kapuját védő Köteles László nem tudott védeni.

 

Fordulás után kissé alábbhagyott a játk színvonala, majd Köteles bravúrja kellett ahhoz, hogy meccsben maradjon a KRC. A mérkőzés hajrája felé a vendégek játéka kapkodóvá vált, Mario Been fiai rendre idő előtt ellövöldözték a labdát. A Bayer mindeközben kivárt, majd a csereként beálló Michael Ballack révén a hajrában el is döntötte a három pont sorsát.

Ballack gólja:

Köteles és Tőzsér Dániel végigjátszotta a meccset, a kapusnak több védése is akadt, míg a középpályás jó párszor remek passzal szolgálta ki társait, illetve akadt pár veszélyesebb szöglete is, ám ezek mind kihasználatlanul maradtak.

A csoport másik mérkőzésén a Valencia és a Chelsea 1-1-es döntetlent játszott egymással. A londoniak Frank Lampardnak köszönhetően a hajráig vezettek, ekkor azonban Soldado büntetőből egyenlített. A vendégek nehezen viselték az elvesztett két pontot, Malouda, Mata és Ashley Cole is a legvégén kapott sárga lapos figyelmeztetést.

A találkozó fontosabb eseményei:

Mindenestre a két kapus, Diego Alves és Petr Cech is kitett magáért, a pörgős második félidőben itt is, ott is több bravúrt mutatott be a két labdarúgó.

Bayer Leverkusen – KRC Genk
BayArena, Leverkusen, 30 ezer 210 néző, Vezeti: Alan Kelly (ír)
Bayer Leverkusen – KRC Genk 2-0 (1-0)
Bayer Leverkusen: Leno – Kadlec (Ballack, 80.), Toprak, Reinartz, Castro – Bender, Rolfes – Schürrle, Augusto (Balitsch, 65.), Sam – Kiessling 8Derdiyok, 92.) Vezetőedző: Robin Dutt
KRC Genk: Köteles – Pudil, Nadson (Hyland, 69.), Simaeys, Ngcongca – De Bruyne, Hubert (Nwanganga, 78.), Buffel – Tőzsér – Vossen (Barda, a szünetben), Ogunjimi Vezetőedző: Mario Been
Gólszerző: Bender (30.), Ballack (91.)
Sárga lap: Toprak (88.) illetve Nadson (22.), Pudil (39.)
Piros lap:
A csoport másik mérkőzésén:
Valencia – Chelsea 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Soldado (87. – 11-esből) illetve Lampard (56.)

Az alábbiakban élő, szöveges tudósításunkat olvashatják.

95. PERC: A meccs utolsó mozzanataként még Derdiyok lőtt centikkel mellé egy szabadrúgás kombinációt követően, így marad a 2-0. Köszönjük a figyelmet!

CSERE 92’
Bayer Leverkusen
Derdiyok váltja Kiesslinget.

91. PERC: Egy veszélytelennek tűnő felívelést fejelt az egyik vendégvédő épp Ballackhoz, a veterán középpályás mellel maga elé tette, majd kapura bombázta a labdát, a játékszer egy bekken megpattant, így becsapta Kötelest. 2-0!

GÓÓÓL 91’
Ballack, Bayer Leverkusen
Mellel maga elé tette, majd a kapuba lőtte a labdát.
SÁRGA LAP 88’
Toprak, Bayer Leverkusen
Egy elkésett belépőért jár a sárga.

85. PERC: A nemrégiben beállt Nwanganga tűzte rá távolról a labdát, Leno védett. A Genk továbbra is ellődözi a helyzeteit, pedig jobban is kijátszhatnák a vendégek a lehetőségeket.

CSERE 80’
Bayer Leverkusen
Ballack váltja Kadlecet.
SZÖGLET 79’
Tőzsér, Genk
Felszabadítottak a védők.
CSERE 78’
Genk
Nwanganga jön Hubert helyére.

77. PERC: Na, Barda most inkább passzolt! Egyből helyzetbe is került a Genk, Tőzsér játszott Bardához aki Ogunjimi fejére varázsolta a lasztit, Leno védett nagyot. A kapus rosszul fogott talajt, ápolásra szorul épp.

75. PERC: Barda önzőzött el egy helyzetet (Leno kezébe lőtt), pedig ha jobbra, vagy akár balra passzol, akkor is csapattársat talált volna.

73. PERC: A statisztikák kedvelőinek egy kis adalék: a Bayer már 363 sikeres passzon van túl, a Genk csak 204-en.

CSERE 69’
Genk
Nadson helyett Hyland a pályán.

69. PERC: Szegény Nadson nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le.

Ápolás 67’
Nadson, Genk
Csúnyán maga alá fordult a lába egy mentésnél.
CSERE 65’
Bayer Leverkusen
Augusto helyett Balitsch a pályán.
SZÖGLET 64’
Castro, Bayer Leverkusen
Ismételten nem volt veszélyes.

63. PERC: KÖTELES!!!! Schürrle bolondította meg a védőket, majd már csak a magyar kapussal állt szemben, honfitársunk azonban túljárt a német eszén.

SZÖGLET 61’
Castro, Bayer Leverkusen
A változatosság kedvéért egy újabb ki nem használt sarokrúgás.

58. PERC: Kevésbé látványos most a játék, a Genk ugyan próbálkozik, de rendre csak szögletig jut a KRC.

SZÖGLET 57’
De Bruyne, Genk
Egyenesen a kapus kezébe.
SZÖGLET 56’
Castro, Bayer Leverkusen
Egy védő fejéről majdnem a félpályáig jutott a laszti.
SZÖGLET 54’
Castro, Bayer Leverkusen
Lökés miatt szabadrúgás kifelé.
SZÖGLET 53’
Genk
Nem lett belőle komolyabb helyzet.
SÁRGA LAP 50’
Kadlec, Bayer Leverkusen
Buffelt vágta fel.

50. PERC: Barda egy kissé visszavontabban játszik, így most Ogunjimi az egy szem ék genki oldalról. Mindeközben Leno kapus védte De Bruyne szabadrúgását.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
A Genk indította útjára a labdát.
Megy a második félidő.
CSERE 46’
Genk
Vossen helyére Barda érkezik.

46. PERC: Vége az első félidőnek, a Bayer Leverkusen 1-0-ra vezet Bender 30. percben esett góljával. A Genk kontráiban benne van a gólveszély, ám a belgáktól sokkal pontosabb játék kell a pálya túlsó harmadában.

45. PERC: Egy perc lesz a ráadás.

SZÖGLET 43’
Tőzsér, Genk
Ogunjimi bólintott mellé.
SZÖGLET 41’
Castro, Bayer Leverkusen
A védelem a helyén volt.

41. PERC: Köteles mekkorát védett! A magyar kapus a levegőben úszva ütötte ki szögletre Sidney Sam felső sarokba tartó löketét.

SZABADRÚGÁS 40’
Kadlec, Bayer Leverkusen
A tizenhatos előteréből tekert fölé.
SÁRGA LAP 39’
Pudil, Genk
Kiesslinget rántotta le.

38. PERC: Köteles nézte ki a felsőből Schürrle lövését.

SZÖGLET 35’
Tőszér, Genk
Fejjel tisztáztak a védők.

35. PERC: Kis híján megtette azt a szívességet a Bayer, hogy összeszerencsétlenkedik egy gólt a Genknek. Előbb a kapus passzolt simán az egyik belga játékoshoz, majd a centerezés pattant be majdnem a hazai kapuba az egyik védőről.

33. PERC: Köteles fogott magabiztosan egy középre tartó labdát.

30. PERC: Fél óra játékot követően talpra ugorhatott a hazai publikum, ugyanis Lars Bender megszerezte a vezetést a Leverkusennek. Egy német akció végén úgy tűnt, elmúlik a veszély, azonban az egyik védőről a középpályás elé pattant a labda, aki a tizenhatos széléről kilőtte a hosszú alsó sarkot, Köteles hiába vetődött. 1-0!

GÓÓÓL 30’
Bender, Bayer Leverkusen
A hosszú alsót lőtte ki.
SZÖGLET 24’
Tőszér, Genk
Lökés miatt szabadrúgás kifelé.
SÁRGA LAP 22’
Nadson, Genk
Kiesslinget tette ki a pályáról.

20. PERC: Tőzsér játszott Ogunjimihez, a csatár azonban gynge lökettel próbálkozott.

19. PERC: Ismét egy belga akció, De Bruyne elé pattant a labda, a középpályás lövése azonban elkerülte a kaput. A túloldalon aztán a Bayer próbálkozott, azonban az utolsó pillanatban közbelépett egy védő, így megúszta a Genk kapott gól nélkül.

SZÖGLET 16’
De Bruyne, Genk
Veszélytelen volt a kisszöglet.

13. PERC: Most a Leverkusen vezetett veszélyes támadást, Schürrle lőtt mellé.

SZÖGLET 13’
Tőszér, Genk
Simaeys veszélyes fejese szállt fölé.

12. PERC: Huh, mi maradt ki belga oldalról… Buffen sprintelt végig a pályán a labdával, azonban centerezését kivágta az egyik védő. Pedig ha az célba ér…

11. PERC: Továbbra is a Gyógyszergyáriak játszanak veszélyesebben, Kötelesnek azonban még nem kellett komolyabban játékba avatkoznia.

7. PERC: A hazaiak előtt adódott az első lehetőség, Rolfes azonban nem találta el a kaput.

4. PERC: Egyelőre még csak kóstolgatják egymást a felek, a játékosok mind a két oldalon megjáratták a labdát.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Bayer Leverkusen
Kezdetét vette a mérkőzés.

Szerencsére már magától értetődő, hogy Tőzsér Dániel, valamint Köteles László is ott van a Bayer Leverkusenhez látogató Racing Genk kezdőjében. Az E csoportban érdekelt belga együttes nincsen könnyű helyzetben, ugyanis német gárda mellett a spanyol Valencia és az angol Chelsea is a kvartett tagja.

 

Nagy fegyvertény ugyanakkor, hogy Tőzsérék az első fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak az ibériai gárdához, ugyanakkor a Gyógyszergyáriak hazai pályán arra készülnek, hogy feledtessék a Londonban elszenvedett 2-0-s vereséget.

Egy meccset egyébként már lejátszottak szerdán, Huszti Szabolcs debütált a Bajnokok Ligájában, csapata, a Zenit Szentpétervár pedig 3-1-re legyőzte a jó egy félidőn át emberhátrányban játszó Portót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik