Foci

Rangadó a Bajnokok Ligája halálcsoportjában

Kedden folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei. A Bayern München-Manchester City rangadót Kassai Viktor vezeti.

A héten újra nekigyürkőznek Európa legjobb klubcsapatai, hogy folytassák a pontvadászatot a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Ahogy az megszokott, kedden és szerdán nyolc-nyolc mérkőzésre kerül sor a csoportkör második fordulójában.

Izgalmasnak ígérkező meccsekben most sincs hiány, a mai nap legnagyobb rangadójára a “halálcsoportnak” elnevezettA jelű négyesben kerül sor, itt a továbbjutásra legesélyesebbnek tartott két alakulat csap össze egymással a Bayern München-Manchester City találkozón.

A bajorok szárnyalnak hazájuk bajnokságában, gólokkal verik ellenfeleiket, a Bundesliga első fordulójában becsúszó botlás után zsinórban hat mérkőzést nyertek meg. Jupp Heynckes együttese a BL-ben is jól rajtolt, a Villarreal otthonában elért 2-0-s győzelmük után minden okuk meglehet a bizakodásra.

“A City Európa egyik elitklubja, nagy kihívás lesz ellenük játszani” – fogalmazott mai ellenfelükről a Bayern vezetőedzője. “Egyénileg is nagyon jók, de a csapatként is harmonikusak. Olasz edzőjük van, mégis támadófutballt játszanak. Nagyon magas szintű taktikai csatára számítunk, de erős a csapatunk, és jól felkészültünk” – mondta Heynckes.

Az biztos, hogy felköthetik a bőrgatyát a németek, a City ugyanis hat meccs után veretlen a Premier League-ben, így egyenlő pontszámmal állnak a listavezető Manchester Uniteddel. Agüeróék a BL-csoportkör első fordulójában otthon ikszeltek le a Napolival, így most nem jönne nekik jól egy esetleges vereség, ha nem akarnak lépéshátrányba kerülni a rendkívül kiélezettnek tűnő kvartettben.

“Nem szeretnénk kikapni, ez biztos. Mindig nyerni akarunk. Ugyanakkor sokat kell fejlődnünk és tanulnunk, ha a Bayernhez hasonlóan be akarjuk magunkat írni a futball történelemkönyvébe, hiszen eddig mindössze egy BL-találkozón van túl a csapat” – vélekedett Roberto Mancini, a ManCity vezetőedzője.

A keddi BL-játéknap rangadóját Kassai Viktor vezeti majd.

A csoport másik mérkőzésén vélhetően pokoli lesz a hangulat, az otthonában mindenkire veszélyes Napoli ugyanis hazai pályán fogadja a Villarrealt. A vendégek nem ijedhetnek meg a fanatikus szurkolóktól, ugyanis egy újabb vereség esetén nehéz helyzetbe kerülnének a csoportban.

A Napoli az olasz bajnokságban kissé megtorpant, az európai kupaporondon viszont javíthatnak Cavaniék.

Egy másik olasz alakulatra, az Internazionale csapatára is fontos összecsapás vár a B-csoportban, hiszen a milánóiak – még Gian Piero Gasperini vezetésével – az első körben otthon kaptak ki a Trabzonsportól, egy újabb kudarc így már nem igazán fér bele a csoportelsőségre törő együttesnek. Az Inter a napokban edzőt váltott, Claudio Ranieri irányításával sikerült az első bajnoki győzelmet is megszerezni, most pedig a CSZKA Moszkva otthonában, a sérült Sneijder nélkül bizonyíthatnak a kék-feketék. A moszkvai találkozó egyébként a többi összecsapástól eltérően magyar idő szerint 18 óra 30 perckor veszi kezdetét.

A csoport másik meccsén a bravúrosan rajtoló Trabzonspor fogadja a két hete a CSZKA ellen hazai pályán 2-2-s döntetlent elérő francia bajnokot, a Lille gárdáját.

A Manchester United Wayne Rooney és Javier Hernandez nélkül kénytelen felvenni a harcot a C-csoport küzdelmeit a román Otelul Galati legyőzésével indító FC Basel ellen, de Sir Alex Ferguson együttese saját közönsége előtt így is kötelező feladatként tekinthet a svájciak legyőzésére.

A MU ellen otthon egy pontot megszerző Benfica most az Otelul Galati vendégeként bizonyíthatja, hogy a vélhetően továbbjutó angol bajnok mellett nekik is helyük van a legjobb 16 között.

A “D” jelű kvartettben a Real Madrid újabb győzelemre készül, a Dinamo Zagrab elleni idegenbeli siker után most a Bernabéu közönsége előtt, az Ajaxot fogadva oszlatnák el a kissé sikertelen bajnoki rajt miatt aggódó hangokat a királyi gárda.

“Egy héten belül három meccset játszottunk, de továbbra is egységesek maradtunk. Az Ajax jobb csapat, mint tavaly volt, évek óta együtt dolgoznak, úgyhogy kemény összecsapásra számítunk” – fogalmazott Aitor Karanka, a madridiak másodedzője, aki az eltiltott José Mourinhót helyettesítheti a kispadon. A Real tavaly hazai pályán 2-0-ra, idegenben pedig 4-0-ra győzte le az Ajaxot a BL csoportkörében, a hétvégi bajnokin pedig a Rayo Vallecano elleni 6-2-es sikerrel hangolt keddre.

A hollandok otthonában 0-0-s döntetlennel startoló Olympique Lyon gárdájához a Dinamo Zagrab látogat a D-csoport másik mai összecsapásán.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, a keddi program
A-csoport:
Bayern München (német)-Manchester City (angol) 20:45 ó
Napoli (olasz)-Villarreal (spanyol) 20:45 ó
B-csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 18:30 ó
Trabzonspor (török)-Lille (francia) 20:45 ó
C-csoport:
Manchester United (angol)-FC Basel (svájci) 20:45 ó
Otelul Galati (román)-Benfica (portugál) 20:45 ó
D-csoport:
Olympique Lyon (francia)-Dinamo Zagreb (horvát) 20:45 ó
Real Madrid (spanyol)-Ajax Amsterdam (holland) 20:45 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik