Foci

Maradnak a Vasas focistái a Fáy utcában

Megvan az egyezség, szombaton az eredeti terveknek megfelelően az Illovszky Stadionban fogadja az angyalföldi gárda az Újpestet.

Megszületett a megegyezés a Vasas Sport Club vezetése és a labdarúgócsapatot működtető Vasas Futball Club Kft. többségi tulajdonosa között. “Ahogy reméltem – és ahogyan egy normálisan működő családban lennie is kell -, a szükséges egyeztetések és egymás szempontjainak kölcsönös figyelembevétele elvezetett oda, hogy minden nyitott kérdésre pontot tudtunk tenni” – olvasható Markovits László klubelnöknek hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A sportvezető szerint a megegyezés eredményeként a létesítményhasználat körüli vitás kérdéseket rendezték, így most már kizárólag csak az idény második győzelmének megszerzésére, a bajnoki pontok további gyűjtögetésére kell koncentrálnia a labdarúgócsapatnak.

Az elmúlt héten olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Vasas SC és az NB I-es labdarúgócsapatot működtető kft., valamint annak többségi tulajdonosa, a Híd Zrt. között fennálló anyagi vita miatt veszélybe került a Vasas-Újpest mérkőzés megrendezése az Illovszky Stadionban. A Népszabadság szerdán azt írta: a Vasas SC elnöksége határidős felszólítást küldött a futball kft.-ben 99 százalékos tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt.-nek, hogy rendezze nagyjából 15 millió forintos tartozását. Az újság úgy értesült, hogy amennyiben ez október 2-ig – azaz az Újpest elleni bajnoki mérkőzésig – nem történik meg, akkor a kft.-ben 1 százalékot birtokló klub az eredeti megállapodást szerződésszegés miatt érvénytelennek tekinti, és abban az esetben a 99 százalékos tulajdonrész “visszaszáll” a Sport Clubra.

Markovits a mostani megállapodásról úgy nyilatkozott, a Futball Kft. többségi tulajdonosa megértette, hogy elsőrendű fontosságú a Vasas név hitelességének fenntartása, tehát mindenképpen prioritásként kell kezelnie a kiszámítható működést és a megfelelő belső kommunikációt, és azt is, hogy az adásvételi szerződésben rögzítettek pontos betartása mindkét szerződő fél kötelessége. Az anyaegyesület pedig elfogadta azt, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben egy élvonalbeli csapat fenntartása nem könnyű feladat, ezért előfordulhatnak átütemezések a pénzügyi teljesítések terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik