Foci

Dzsudzsák visszatérhet a válogatottba

Dzsudzsák Balázs, az Anzsi Mahacskala egy hónapja kulcscsonttörést szenvedett magyar légiósa pályára léphet a finnek elleni, jövő heti Eb-selejtezőn.

Újra edzésbe állt Dzsudzsák Balázs, az orosz bajnoságban szereplő Anzsi Mahacskala válogatott játékosa, aki augusztus 27-én, a Rosztov elleni orosz bajnokin szenvedett súlyos vállsérülést. A 24 éves szélső, ha minden jól megy, pályára léphet a finnek elleni, októberi Eb-selejtezőn.

„Köszönöm az Anzsinak és az értem szorítóknak, amit tőlük kaptam a gyógyulásom alatt”- idézi Dzsudzsákot az Anzsi honlapja. – Rengeteg bíztató üzenet érkezett a közösségi oldalamra, ez is segített a felépülésben.”

„Balázs még nem nagyon ütközik, jelenleg hetven-nyolcvan százalékos edzésmunkát végez a Mahacskalával. Úgy gondolom, néhány napon belül száz százalékos állapotba kerülhet” – nyilatkozta hétfőn Vörösbaranyi József menedzser.

Szerinte Dzsudzsák ott lehet október 11-én a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amit meg kell nyernie a magyar válogatottnak ahhoz, hogy legyen reménye a selejtezőcsoport második helyére és a továbbjutásra.

A finnek elleni idegenbeli meccsen éppen Dzsudzsák kései találatával (2:20-nál) nyertünk:

 

A Dzsudzsákot nélkülöző Anzsi Mahacskala hétfőn orosz bajnokság 11. helyén álló csecsen gárdával, a Terek Groznijjal játszott 2-2-es döntetlent.

A találkozón Samuel Eto’o is eredményes volt, a dagesztáni csapat azonban csak a 7. a tabellán, 11 ponttal a listavezető Zenit Szentpétervár mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik