Foci

A Fradit legyőzve ünnepelt a Kecskemét

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a KTE 100. NB 1-es mérkőzésén 1-0 arányban legyőzte a Ferencvárost.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a két szakvezető a következőképpen értékelte a látottakat:

Nagy Tamás, az FTC vezetőedzője: A csapat mindent megtett, egy egyéni hibából kaptunk gólt. Voltak lehetőségeink, nem sikerült ezeket értékesíteni. Dolgozni kell tovább, ki kell javítani a hibákat. Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, de azért kiegyenlített volt a játék. Kockáztattunk a második félidőben, nem sikerült érvényesíteni. Gratulálok a Kecskemétnek, készülünk a következő mérkőzésre.

Tomislav Sivic, a Kecskemét vezetőedzője: Szeretném megdicsérni Détári Lajost, aki leolvasta a mi játékunkat. Türelmesek voltak a Fradi játékosai, vártak a kontrákra, jól is csinálták egy ideig. Összességében megérdemeltük a győzelmet, volt még egy ziccerünk Lencse révén és félhelyzeteink is. Összeségében a 3 pontot jogosan kapjuk meg, gratulálok a saját játékosaimnak, a Fradinak pedig tiszta szívből sok sikert kívánok.

A találkozó legfontosabb pillanatai:

Összefoglaló:

A Kecskemétnek alaposan meg kellett izzadnia a három pontért ezen a mérkőzésen. Nem volt magas színvonalú a találkozó, de a ferencvárosi játékosok nagy akarással játszottak, a hazaiak nem tudták a megszokott támadójátékukat ráerőltetni a vendégekre.

Ennek ellenére Lencse László góljával, amely a 34. percben született, megnyerték a mérkőzést, mert ők legalább egy helyzetet kihasználtak. A Fradinak is volt három ziccere, de Pölöskey kétszer, Oláh egyszer hibázott, ami végzetesnek bizonyult.

A Fradi a vereségével továbbra is a 15. helyen maradt, a Kecskemét azonban 16 pontjával újabb lépést tett az első 5 hely megszerzése felé.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló
Kecskeméti TE – Ferencváros 1-0 (1-0)
Kecskemét, 6000 néző, vezette: Solymosi
Kecskemét: Németh – Koszó (Maynard, 53.) , Radanovic, Balogh, Forró (Gyagya, 83.)- Savic, Ebala, Litsingi (Gyurcsó, 65.) – Foxi, Bori – Lencse. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Ferencváros: Jova – Balog, Otten, Junior, Jovanovic, Maróti, Tóth Bence, Morales (Rósa, 65.), Klein, Hakola (Pölöskey, 61.)- Oláh (Lisztes, 75.). Vezetőedző: Nagy Tamás
Gólszerző: Lencse (34.)
Sárga lap: Radanovic (78.), Bori (82.), illetve Tóth (73.), Klein 80.)

Az élő szöveges tudósításunk az alábbiakban olvasható.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

93. PERC: Solymosi játékvezető lefújta a találkozót, amelynek utolsó pillanatában a Fradi még veszélyeztetett egy bedobással, de a fejes Németh kezében landolt.

92. PERC: Lencse 100 százalékos ziccert hibázott el. Kiugrott a leshatárról, egyedül vezette a kapusra, de szorongatott helyzetben a jobb kapufát találta el.

90. PERC: Három percet hosszabbít a játékvezető.

SZÖGLET 90’
Kecskemét
Gyurcsó harcolta ki.

88. PERC: Remek védés a hazai kapustól, Pölöskey ismét 14 méterről próbálkozott, Németh vetődve tolta szögletre a játékszert. Nagy egyenlítési lehetőség maradt ki. A végén azért megjön a hazai közönség hangja.

VÉDÉS 88’
Németh
Pölöskey löketét tolta szögletre.

87. PERC: A meccs utolsó negyedórájára a hazai csapat képtelen megtartani a labdát.

84. PERC: Pölöskey iramodott meg a bal szélen, a 16-oshoz érve lőtt, fölé-mellé.

CSERE 83’
Kecskemét
Forró helyett Gyagya

82. PERC: Fokozódnak az izgalmak, a játékvezető pedig bepótolja az eddigi “hiányosságát”, osztogatja a lapokat, igaz, megérdemlik az érintett játékosok.

SÁRGA LAP 81’
Bori
Lerántásért.
SÁRGA LAP 80’
Klein
Lencsét terítette le.

79. PERC: Tóth kavart a baloldalon, de beadását nem tudták érdemben kezelni a társak.

SÁRGA LAP 78’
Radanovic
Odapakolt Lisztesnek.

76. PERC: Gyurcsó futott el villámgyorsan a jobb oldalon, középre adott, de Foxi elrontotta a ziccert.

75. PERC: Rósa és Lisztes érkezésével a támadójátékot szeretné javítani a Fradi, és vezetnek is veszélyes támadásokat.

CSERE 75’
Ferencváros
Lisztes állt be Oláh helyére.
SÁRGA LAP 73’
Tóth Bence
Foxit tarolta le, övé az első sárga.

71. PERC: Hatalmas helyzetet hagyott ki a Ferencváros. Pölöskey adott középre, Oláh mellre vette, Rósának adta, ahelyett, hogy célba vette volna a kaput.

SZÖGLET 70’
Ferencváros
Baloghról ment ki a labda.

67. PERC: Otten végezhetett el szabadrúgást 25 méterre a kaputól, a lövése egy méterrel fölészállt.

66. PERC: Frissítenek a szakvezetők, miközben a kecskeméti közönség egy 11-est kér számon a játékvezetőn. Litsingi esett el a 16-oson belül két védő szorításában, de csak eldobta magát. Nem volt büntető.

CSERE 65’
Kecskemét
Litsingi helyett Gyurcsó.
CSERE 65’
Ferencváros
Morales helyett Rósa.
CSERE 61’
Ferencváros
Hakola helyett Pölöskey a pályán.

60. PERC: Foxi lőtt be egy szabadrúgást a kapu elé, Litsingi ért bele a labdába, amely végül kirúgást eredményezett.

58. PERC: A játékvezető engedi a kemény játékot, eddig egyetlen sárgát sem osztott ki, holott erre akadt már lehetősége.

56. PERC: Foxi adott egy labdát a jobb szélen érkező Borinak, ő 20-ról rásuhintotta, alig ment mellé.

53. PERC: Koszó annyira rosszul esett a kezére, hogy azonnal a mentőt riasztották, le is kellett cserélni a védőjátékost. A hírek szerint el is tört a csuklója.

CSERE 53’
Kecskemét
Koszó helyett Maynard.
Ápolás 52’
Koszó Balázs
Az oldalvonalnál teperték le.
LES 51’
FTC
Oláh egy hangyányit előrébb állt.

49. PERC: Eddig egyetlen szakvezető sem cserélt a mérkőzésen. Forró eddig nem okoz csalódást, Sivic egyébként a meccs előtt azt mondta: “nagy játékosok nagy meccsen születnek”.

46. PERC: Rögtön ferencvárosi szöglettel indult a második félidő, de Maróti lövése 14 méterről erőtlenre sikeredett.

SZÖGLET 46’
FTC
Tóth Bence lőtte be, Maróti mellévágta.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Ferencváros
Elindult a 2. félidő.


A Kecskemét a hazai pályán megszokott támadófociját ezúttal tartalékolta az első félidő első felében, helyette óvatosabban próbálták szövögetni a támadásokat. Ezekbe azokban sok hiba csúszott, Bori beadásai nem mindig sikerültek. Amikor azonban igen, Lencse mindig veszélyesen ért a labdához.

A Ferencváros próbálta a középpályán letámadni a hazaiakat, és ez sokszor sikerült is, Foxi és Litsingi pontatlanul játszott. A 34. percben aztán megszerezte a vezetést a KTE, egy rossz beadás után Forró szerezte vissza a labdát, Lencse pedig nagy gólt lőtt bal lábbal.

A gól után nem sokkal újabb veszélyes helyzet alakult ki Jova kapuja előtt, de a Vidi kölcsönjátékosa kapufát lőtt.

45+1. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

44. PERC: Juha Hakola bátra elvállalta a 22 méteres lövést, de Ebala szorításában nem sok esélye volt.

41. PERC: Oláh ezúttal a leshatárról lépett ki, vezette egy darabig, majd éles szögből kapura (?) lőtt, a labda taccsra szállt. Ha középre adta volna az érkező Tóthnak, eredményesebb lehetett volna a támadás.

39. PERC: Gyors kontra végén Foxi adott mesteri labdát Borinak, a beadást Lencse öt méterről a kapufára tolta. Nagy helyzet volt.

LES 36’
Oláh, Ferencváros
Valóban lesen volt.

35. PERC: Taktikai szabálytalanságot követett el Ebala, de nem ítélt a játékvezető semmit, mire Détári Lajos hevesen reklamált. Solymosi figyelmeztette a Ferencváros szakmai igazgatóját. A Videotontól kölcsönbe érkező Lencse egyébként harmadik bajnokiján a harmadik gólt szerezte a Kecskemétben.

34. PERC: Megszerezte a vezetést a hazai csapat. Bori adott be jobb oldalról egy labdát, de mindenki túlszállt a labda. A lepattanót aztán Forró tette vissza Lencsének, ő becsapta két védőjét, majd ballal, 14 méterről Jova kapujába talált. 1-0!

GÓÓÓL 34’
Kecskemét
Lencse ballal talált be.
SZABADRÚGÁS 33’
FTC
Hakola végezte el rosszul 30-ról.

30. PERC: Teljesen üresen találta Jovanovic jobboldali beadása Oláh Lórántot a 16-oson belül, de a támadó nagyon gyenge megoldást választott. Lövésében semmi erő nem volt, így Németh fogta a labdát.

27. PERC: Az afrikai légió (Ebala, Foxi, Litsingi) vezette a hazai támadást, de az utolsó passz rövid volt Lencsének.

24. PERC: Savic indította Litsingit, a beadásra nem érkezett senki, ígéretesnek tűnt a támadás.

22. PERC: Kiegyenlített a találkozó, a Ferencváros nem ijedt nyúlként szaladgál a pályán, a hazaiak pedig egy kicsit talán óvatosabbak a szokottnál.

20. PERC: Tomislav Sivic ezúttal nem a pálya szélén dirigál, ahogy szokott, elmondása szerint ezúttal csendben nézi majd a találkozót. Détári Lajos ugyanakkor heves mozdulatokkal irányítja övéit.

18. PERC: Gyors ferencvárosi kontratámadás folyt a pályán, melynek végén Jovanovic szánta el lövésre magát, de Németh lekapta a felpattanót. Fél perc múlva Jova védett hatalmasat, Savic lőtt egy szintén villámgyors támadás befejeztével.

15. PERC: Egy ferencvárosi bedobás után Junior lőtte be erőből a labdát a kapu elé, de Németh fogta a lapos lövést.

14. PERC: Bori kényszerítőzött Koszóval a jobb oldalon, a védő középre adta a labdát, de Foxi feje lemaradt róla.

12. PERC: Szinte meg is telt a stadion, 6000-en biztosan vannak, köztük 1000 ferencvárosi – hangos – drukker.

SZÖGLET 11’
FTC
Morales harcolta ki.

9. PERC: Az előző mérkőzésen Gyenes Dávid védte a Fradi kapuját, most sérülés miatt kell nélkülöznie őt Détári Lajosnak és Nagy Tamásnak, a padon így Ranilovic ül.

7. PERC: Klein bizonytalankodott, talán feleslegesen ért bele a labdába, a szöglet után mindenki előtt elszállt a labda.

SZÖGLET 7’
Kecskemét
Klein ért bele a labdába.

6. PERC: Otten volt igen bátor, 35 méterről rúghatott szabadrúgást, ő ezt kapura is tűzte. Fölészállt a játékszer.

5. PERC: Egy baloldali támadás végén Forró Gyula adta középre a labdát, Foxi elengedte Borinak. A szélső egy csel után lőtt, de Jova védeni tudott.

3. PERC: Vladan Savic végezte el a szabadrúgást 17 méterre Jova kapujától, de a lövése lepattant a sorfalról.

SZABADRÚGÁS 2’
Kecskemét
Lencsét rántották le.

1. PERC: Először szerepel a Kecskemét csapatában Forró Gyula, aki Mohl Dávid zalaegerszegi kiállítása miatt kapott szerepet.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Kecskemét
Elkezdődött a találkozó.

 

A kezdő sípszó előtt nemrégiben elhunyt Szojka Ferencre emlékeztek a stadionban.

A csapatok már a pályán, a KTE Losonczy Lászlót, a csapat egykori ügyvezető igazgatóját köszönti, aki az MLSZ-ben betöltött tisztsége miatt távozott a posztjáról.

Nincs telt ház a Széktói-stadionban, de 5500-an azért lehetünk.

A mérkőzés előtt fél órával Détári Lajos még a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat szemlélte a VIP-zónában, ahol Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke is megjelent.

A kezdőcsapatok
Kecskemét: Németh – Koszó, Radanovic, Balogh, Forró – Savic, Ebala, Litsingi – Foxi, Bori – Lencse. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Ferencváros: Jova – Balog, Otten, Junior, Jovanovic, Maróti, Tóth Bence, Morales, Klein, Hakola – Oláh. Vezetőedző: Nagy Tamás

Mindig pikáns a Kecskemét és a Ferencváros mérkőzése az első osztályban, ugyanis a hírös városiak voltak azok, akik a Nyíregyháza után második csapatként megtréfálták a zöldeket, és jutottak az NB II Keleti-csoportjából az NB I-be.

Mindez 2007-ben történt, a KTE 13 ponttal előzte meg a fővárosiakat, akik még a Szolnoktól is lemaradtak, így végezve a harmadik helyen. Akkor is Tomislav Sivic volt a kecskemétiek vezetőedzője, igaz, azóta egyszer már elhagyta a lilákat. Az elmúlt szezon derekán aztán Urbányi István és Csertői Aurél szerepvállalása után visszatért a csapathoz. A KTE a 13. lett és megnyerte a Magyar Kupát.

A Ferencváros 2010-re jutott vissza ismét az élvonalba, és rögtön a bronzérmet is megszerezte Prukner László irányításával. Az exkaposvári sikeredző ebben a bajnokságban már nem ismételheti meg ezt a bravúrt, hiszen már nem ő ül a kispadon, hanem Détári Lajos. A vezetőedző egyébként Nagy Tamás, hiszen neki van megfelelő papírja ehhez a tisztséghez.

Tomislav Sivic úgy gondolja, a Ferencvárost fogadni mindig ünnep, a csapat kettőzött erővel készül a találkozóra. “Mi az ünnepek után mindig boldogak vagyunk, mert nyerünk. Az egyik fontos dolog számunkra a nézők kiszolgálása, míg ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, a győzelem, a három pont begyűjtése. Azt most meg tudom ígérni minden kecskeméti szimpatizánsnak, hogy a csapat minimum 120 százalékon fog teljesíteni a pályán, mivel úgy érezzük, hogy jelenlegi helyzetünkben a 100 százalék nem elegendő.”

“Mindenképpen egy jó mérkőzést várok a két csapat vasárnapi találkozójától, hiszen mint ahogyan a Kecskemét, mi is a látványos támadófutbbalt részesítjük előnyben. Bízom abban, hogy további előrelépést, fejlődést fog majd mutatni a csapatom, aminek az első jelei már a győri ETO elleni mérkőzésen is megmutatkoztak” – mondta Détári Lajos a találkozó előtt.

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik