Foci

Vezetett, de kikapott a címvédőtől a Mainz

A Borussia Dortmund egy utolsó pillanatokban esett góllal győzte le a Mainz együttesét a Bundesliga hetedik fordulójában.

A hetedik kanyarra került sor Németországban, Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata, a Mainz pedig a bajnoki címvédő Borussia Dortmundot látta vendégül. A magyar csatár továbbra is sérülése után lábadozik, míg a fiatal középpályás ezúttal is a kispadon kezdett.

A Mainz az első negyvenöt perc után sokkal boldogabb lehetett, mint a BVB, ugyanis a vendégek hiába játszottak jobban az első félidőben, Müller révén a vendéglátók vezettek a szünetben. A második felvonásban sem változott a játék képe, azaz tovább nyomott a Borussia, ennek eredményeképp a középpályás Ivan Perisic a büntetőterületen belülről betalált, 1-1-et varázsolva az eredményjelzőre. A slusszpoén a végére maradt, Lukasz Piszczek a 90. percben nyerte meg a meccset a címvédőnek. Stieber a kispadon ragadt.

Így fordított a Dortmund:


Ma 1-2 Dor by goalsarena2011

Mindeközben a másik Borussia, vagyis a Mönchengladbach szép csendben felmasírozott a tabella élére, Daems büntetőből szerzett találata ugyanis három pontot ért a Nürnberg ellen. Lehet a helyzet csak ideig-óráig áll majd fent, később ugyanis Bayern-Bayer rangadót rendeznek, a Leverkusen ugyanis Münchenbe látogat.

 

A Freiburg gárdája hiába szerezte meg az első gólt Gelsenkirchenben Cissének köszönhetően, mire Jendirsek megszerezte a vendégek második találatát, addigra a hazai pályán játszó Schalke 04 már négyet is berámolt Baumann kapujába. Raúl góllal és gólpasszal vétette észre magát.

Az Augsburg továbbra is nyeretlen az élvonalban, az újonc ezúttal a Hannoverrel játszott döntetlent.

Eredmények – Bundesliga, 7. forduló
Mainz – Borussia Dortmund 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Müller (33.) illetve Perisic (64.), Piszczek (90.)
Borussia Mönchengladbac – Nürnberg 1-0 (0-0)
Gólszerző: Daems (76. – 11-esből)
Schalke 04 – Freiburg 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Farfán (33.), Huntelaar (62.), Holtby (67.), Raúl (74.) illetve Cissé (3.), Jendrisek (83.)
Augsburg – Hannover 0-0
Wolfsburg – Kaiserslautern 1-0 (0-0)
Gólszerző: Dejagah (63.)
Piros lap: Kirgiakosz (45.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik