Foci

Robben góllal tért vissza a gálázó Münchenbe

A Bayern München együttese sorozatban hatodik bajnoki győzelmével az élen áll Bundesligában, a bajorok a Leverkusent verték 3-0-ra.

Fantasztikusan kezdett a Bayern München a kissé enerváltnak tűnő Bayer Leverkusen ellen, majd egy mintaszerű bajor akció végén Thomas Müller szerezte meg a vezetést az 5. percben. Negyedóra sem telt el a folytatásból, amikor már kettő volt közte, a remek napot kifogó Franck Ribéryt vitték le a tizenhatos közelében, Daniel van Buyten pedig bevágta a szabadrúgást.

A Leverkusen kissé acélosabb lett ezt követően, ám a vendégek semmi veszélyt nem jelentettek Manuel Neuer kapujára. A Bayer a második félidőben lassította becsülettel a játékot, ám jött az elkerülhetetlen: a harmadik hazai gól.

A müncheni tripla:

Történt, hogy a 78. percben beállt a hetek óta sérüléssel bajlódó Arjen Robben, a holland pedig az utolsó pillanatokban emlékezetessé tette visszatérését és beállította a 3-0-ás végeredményt. A Bayern München így zsinórban hatodik meccsét nyerte meg a bajnokságban és visszaállt az élre.

Eredmény – Bundesliga, 7. forduló
Bayern München – Bayer Leverkusen 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Müller (5.), van Buyten (19.), Robben (90.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik