Foci

Ranieri győzelemre vezette az Intert

Az edzőváltás után megszerezte első győzelmét az Inter az olasz labdarúgó-bajnokságban, a milánóiak a Bologna otthonában 3-1-re diadalmaskodtak.

A héten edzőváltás történt az Internél, miután Gian Piero Gasperini vezetésével kudarcot kudarcra halmozott a milánói alakulat, a Serie A-ben három meccsen mindössze egy pontot szereztek Sneijderék. Az új mester a legutóbb az AS Románál tevékenykedő Claudio Ranieri lett, a Bologna elleni idegenbeli bajnokinak már vele futott neki a 2010-es BL-győztes.

A Bologna a Juventus otthonában elért 1-1-es döntetlen után várta a mérkőzést, az Inter viszont már más formát mutatott, mint az elmúlt találkozókon. A vendégek még az első félidő lefújása előtt megszerezték a vezetést, ekkor a Gasperini által sokat mellőzött Pazzini volt eredményes egy 18 méteres lökettel.

A mérkőzés 66. percében aztán elolvadt a vendégek előnye, ekkor Diamanti értékesített egy tizenegyest, és egy darabig úgy tűnt, ez is marad a végeredmény.

A rendes játékidő utolsó tíz percében viszont a maga javára fordította a találkozót az Inter, a vezetést Milito szerezte meg büntetőből, ráadásul a hazaiaktól Morleo a kiállítás sorsára jutott. A nerazzuri győzelmét Lúcio biztosította be, a brazil védő egy szabadrúgás után csúsztatott a kapuba.

Az Inter 3-1-re nyert, ezzel Ranieri győzelemmel mutatkozott be új csapata kispadján.

A találkozó góljai:

Eredmény – Serie A, 5. forduló
Bologna – Internazionale 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Diamanti (66. – 11-esből) illetve Pazzini (39.), Milito (81. – 11-esből), Lúcio (87.) 
Kiállítva: Morleo (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik