Foci

NB 1, 10. forduló, beharangozó 1.0

Ugyan a listavezető Debrecen is játszik, a szombat főszereplője azért alighanem az ősz "botrányklubja", az Újpest lesz.

Öt mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulója. A legizgalmasabbnak a DVSC-TEVA kaposvári vendégjétéka ígérkezik. A Loki a múlt héten hazai pályán egy négyest rúgott a Paksnak, de ha a Rákóczi jó napot fog ki, a Debrecen egy egygólos sikerecskének is örülhet.

“Hazai közönség előtt a Kaposvár különösen masszív csapat, elszántan kell küzdenünk ellenük” – mondta Kondás Elemér a dvsc.hu-nak. A Debrecen dolgát némileg megkönnyítheti, hogy a Rákóczi az eltiltott Peric nélkül áll ki ellenük.

Kaposvári Rákóczi – DVSC-TEVA 15 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Kaposvár, Vezeti: Szabó Zsolt

A szombat slágermeccsének az Újpest-Haladás találkozó ígérkezik, sajnos nem a várható sportélmény miatt. Az Újpest felett felszámolási eljárás árnyéka lebeg, az amúgy is zaklatott őszt produkáló lila-fehérek drukkerei aligha hagyják vélemény nélkül azt, ami szívük csücskével történik.

Mindezek ellenére Zoran Spisljak, az Újpest trénere pont bennük bízik, a szurkolók segítségével gyűrné le a Haladást.

“Vannak gondok Újpesten, de nem ezért gondolom úgy, hogy le kell győznünk őket” – bátorította magát és a csapatot a  haladasfc.nyugat.hu-n Aczél Zoltán edző.

Újpest FC-Haladás Sopron Bank 17:30 ó (SPORT1, ÉLŐ)
Budapest, Szusza Stadion, Vezeti: Veizer Roland

A Paksnak a Debrecentől kapott gyomros kiheveréséhez az izmos újoncot, a PMFC-t kéne hazai pályán legyőznie. A pécsiek lendülete mintha kezdene alábbhagyni, összességében kiegyensúlyozott meccs ígérkezik a Duna-parton.

“Csak a három pont az elfogadható, ehhez pedig jó teljesítmény kell, 90 percen keresztül” – nyilatkozta Kis Károly, a paksi tréner a paksifc.hu-nak. Csakhogy Mészáros Ferenc, a PMFC mestere is hasonló terveket szövöget, az ellentmondást a pályán biztosan feloldják majd a fiúk.

MVM Paks-Pécsi MFC 18 ó
Paks, Vezeti: Böcskei Balázs

A Siófok vendége a Honvéd lesz, ha a kispestiek folytatni akarják remek őszi szereplésüket, akkor a Balaton-parton sem szabad pontot hagyniuk. Persze a hétközi búcsú a Magyar Kupától intő jel Supka Attila számára, a Honvéd trénere nem is gondolja, hogy a Siófok olcsón adja majd a három pontot.

BFC Siófok-Budapest Honvéd 18 ó
Siófok, Vezeti: Andó Szabó Sándor

A Lombard Pápa a Vasas-Híd csapatát látja vendégül, Véber György gárdája hazai közönség előtt esélyesebbnek látszik a lassan a saját stadionjából is kiszoruló piros-kékeknek.

Lombard Pápa Termál FC – Vasas-Híd 18 ó
Pápa, Perutz Stadion, Vezeti: Németh Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik