Foci

Londoni gigászok nagy napja

A Premier League szombati játéknapján a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham is nyerni tudott.

A Lipták Zoltánt a héten tesztelő Swansea együttese a Stamford Bridge-n vendégeskedett szombaton délután. A londoni szimpatizánsok közel harminc percen át „kérlelték” a méregdrágán vásárolt Fernando Torrest, hogy ugyan lőjön már egy gólt, a spanyol pedig a drukkerek kedvében járt és a 29. percben, Juan Mata passza után jobbal talált be – igaz ez még mindig csak a harmadik találata volt a Chelsea színeiben….

Kisvártatva már kettő virított közte, egy szép hazai akció végén Ramires köszönt be, majd Torres mehetett idő előtt zuhanyozni, miután páros lábbal beleszállt Mark Gowerbe. A fordulást követően a walesiek nem tudtak mit kezdeni emberfórjukkal, ráadásul a brazil középpályás csapata harmadik, saját maga második találatával végképp eldöntötte a három pont sorsát. Williams már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

Ezért kapott Torres pirosat:

A város egy másik pontján az Arsenal fogadta a Bogdán Ádámmal a kispadon kezdő Boltont. A Wanderers kezdett jobban, ám az első félidő vége már az Ágyúsoké volt, gól azonban nem született a szünetig. Robin van Persie aztán villámgóllal indította a második felvonást, majd Wheatert szórták ki a vendégektől. A holland karmester a későbbiekben is betalált, Arséne Wengerék sikerét végül Song biztosította be.

 

A londoni győzelmek sorát a Wigan otthonában vendégeskedő Tottenham Hotspur folytatta, amely Rafael van der Vaart és Gareth Bale találatával már korán megnyugtató előnybe került. A házigazda ugyan szépített a második félidőben, ám Gouhuri kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a meccset és nem tudott pontot menteni.

A fővárosi levesbe egyedül a Fulham köpött bele szombaton, a Falusiak ugyanis nem bírtak mit kezdeni a Fülöp Mártont a padon jegelő, Gera Zoltánt pedig még nem nevező West Bromwich Albionnal.

A Liverpool a Wolverhamtpont, a Newcastle a Blackburnt verte hazai pályán két góllal.

Így nyert a Liverpool:

Eredmények – Premier League
Chelsea – Swansea 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Torres (29.), Ramires (36., 75.), Drogba (90.) illetve Williams (86.)
Piros lap: Torres (39.)
Arsenal – Bolton 3-0 (0-0)
Gólszerzők: van Persie (46., 71.), Song (89.)
Piros lap: Wheater (55.)
Wigan – Tottenham 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Diame (50.) illetve van der Vaart (3.), Bale (23.)
Piros lap: Gohouri (62.)
Liverpool – Wolverhampton 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Johnson (11. – öngól), Suarez (38.) illetve (Fletcher (49.)
Newcastle – Blackburn 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Ba (27., 30., 54.) illetve Hoilett (37.)
Piros lap: Olsson (70.)

A másodosztályban Gulácsi péter a padon csücsült, Priskin Tamést és Kurucz Pétert pedig nem nevezte klubja a soros meccsre.

Eredmények – Championship (magyar érdekeltségű eredmények)
Bristol City – Hull City 1-1
Middlesbrough – Ipswich 0-0
West Ham United – Peterborough 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik