Foci

Horváth gólt lőtt, Husztiék remekeltek, Feczesint megfigyelték

Honfitársaink a belga, a holland és az orosz élvonalban is pályára léptek, a görögben pedig a padon ültek. Feczesin Róbertet megfyigyelték a válogatottól.

Horváth Gábor ezúttal is kezdő volt a holland ADO Den Haag együttesében, a magyar válogatott játékos pedig folytatta eheti jó teljesítményét és a kupameccs után a bajnokságban is betalált. Csapata a Venlót fogadta és küldte haza 2-0-val.

Köteles László és Tőzsér Dániel (a képen) is végig a pályán volt, amikor a Genk a Leuven otthonában vendégeskedett. Ugyan Vossen a Racingnak szerzett vezetést, a hazaiak kihasználták, hogy Bardát az 54. percben kiállította a játékvezető és pontot raboltak a címvédőtől, amely jelenleg csak az ötödik.

 

Huszti Szabolcs csereként állt be a Zenit Szentpétervár együttesébe, amely addigra már beledöngölte a gyepszőnyegbe a vendég Tom Tomszkot. Luciano Spalletti a 61. percben küldte be a magyar középpályást, ám a 4-0-ás eredmény már nem változott. A Zenit vezeti az orosz bajnokság alapszakaszát és bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

A görög élvonalban az Olympiakosz Pireusz az Ergoteliszhez látogatott és nyert 3-2-re. A kispadon ezúttal is ott volt az utánpótlás-válogatott Megyeri Balázs.

Feczesin Róbert a Brescia három magyarja közül egyedüliként mutathatta meg mit tud a Cittadella ellen, az mlsz.hu cikke szerint ráadásul Kenyeres Imre és Csábi József, azaz a magyar válogatott szakmai stábjának szeme láttára tette. Honfitársunk végigjátszotta a 90 percet, csapata 2-0-ra nyert.

“A Brescia magabiztos játékkal, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és bizonyította, hogy nem véletlenül tartják feljutásra esélyesnek a csapatot. A hazaiak agresszív védekezésre épülő, nagyon kulturált futballal rukkoltak elő. Két csatárral játszottak, Feczesin Robi gólt nem szerzett ugyan, de végig hasznosan játszott, jól érkezett a lepattanó labdáknál, folyamatosan gólveszélyt jelentett a kapu előtt. Úgy láttuk, Feczesin gólerős, megbecsült játékosává lépett elő a Bresciának tavalyi kölcsönadása után, és fontos láncszeme a fiatal, agilis csapatnak, egyértelműen jó benyomást tett ránk” – idézi az mlsz.hu Kenyeres szavait.

Egervári Sándor a jövő héten hirdeti ki a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő bő keretet.

Eredmények
Belgium:
Leuven – Genk 1-1
Hollandia:
ADO Den Haag – Venlo 2-0 (Horváth Gábor szerezte csapata második gólját)
Görögország:
Ergotelisz – Olympiakosz Pireusz 2-3
Olaszország, Serie B:
Brescia – Cittadella 2-0
Oroszország:
Zenit Szentpétervár – Tom Tomszk 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik