Foci

Cserejátékosai segítették a Manchester Cityt

Roberto Mancini együttese hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Evertont az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában.

A Premier League új idényében eddig veretlen Manchester City számára nem igérkezett könnyű feladatnak az Everton legyőzése, hiszen a liverpooliak is jól kezdték a bajnokságot, a forduló előtt négy meccsen csak egyszer kaptak ki.

A hazai pályán szereplő City előtt adódtak komolyabb lehetőségek az első félidőben, de a befejezéseknél pontatlanok voltak Roberto Mancini tanítványai, így sokáig maradt a gólnélküli döntetlen.

Az eredmény egészen a 68. percig nem változott, ekkor azonban a csereként beálló Mario Balotelli egy nagyszerű lövéssel előnybe juttatta a házigazdákat. A balhés olasz válogatott csatár egy lekészített labdát kapásból tekert 20 méterről a bal alsó sarokba.

A City a vezetése tudatában megnyugodhatott, és számíthatott arra, hogy a hátrányban lévő Everton ellen több területük marad az ellenfél kapuja előtt. A hazaiak a 89. percben be is biztosították győzelmüket, ekkor a szintén csereként pályára lépő James Milner volt eredményes, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

A City két gólja:

A Manchester City győzelmével ideiglenesen a tabella élére ugrott, a United viszont még ma visszaveheti a vezetést, amennyiben nem kapnak ki a Stoke City otthonában.

Eredmény – Premier League, 6. forduló
Manchester City – Everton 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Balotelli (68.), Milner (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik