Foci

Behúzott kézifékkel indult, végül száguldott a Real

A Real Madrid egy korán bekapott gól ellenére is 6-2-vel küldte haza a Rayo Vallecanót. A Valencia elvesztette veretlenségét.

Minden bizonnyal nem ilyen kezdésre számított a Santiago Bernabéu közönsége, ugyanis az újonc Rayo Vallecanónak mindössze tizenöt (!) másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy Michu révén megszerezze a vezetést.

Ezután megjárták a poklok poklát is a blancók, ugyanis a vendégek játékában benne volt az újabb gól, fütyült is a közönség becsülettel. José Mourinho nem is tétlenkedett, már a 29. percben cserére szánta el magát, a főkolomposnak kikiáltott – az ő hibája után került előnybe a Rayo – Lassana Diarrát Mesut Özil váltotta. Ettől meg is élénkült a Real játéka, majd miután kétszer is les miatt érvénytelenítették a hazaiak gólját, előbb Cristiano Ronaldo, majd Gonzalo Higuaín talált be, így a Madrid előnyről várhatta a folytatást.

A villámgól:

A második félidő eleje rögvest egy tanítani való kontrával indult melynek végén Kakát buktatták, Cristinao Ronaldo védhetetlenül vágta be a léc alá. Nem adta fel a Vallecano, Michu is megszerezte második találatát, majd Di Maríát szórta ki második sárgával a játékvezető. Ehhez képest tovább nőtt a két csapat közti különbség, előbb Raphael Varane kicsavarodva, oxival emelt át a kapus fölött, majd a csereként beálló Karim Benzema lőtt kapásból az alsóba, eldöntve ezzel a meccset. A pontot az i-re a portugál tette fel, aki saját maga lőtte be az általa kiharcolt büntetőt, beállítva a 6-2-es végeredményt. A klasszis így triplával zárta a meccset.

Varane találata:

A játéknap korábbi szakaszában a Valencia elvesztette veretlenségét, miután egy három piros lapot is hozó mérkőzésen kikapott Sevillában. A hazaiaktól Trochowski és Escude, a vendégektől Adurizt állították ki. Már csak a Barcelona, a Sevilla a Levante és a meglepetésre élen álló Betis mondhatja el magáról, hogy nem talált még legyőzőre ebben a szezonban.

 

Az Athletic Bilbao és a Villarreal nem bírt egymással, Gabilondo találatára Nilmar felelt a túloldalon, 1-1 lett az összecsapás vége. Úgy tűnik ez egy ilyen nap, mivel itt is villant egyszer a piros, Ekiza nem tudta magát fékezni és két sárgát is begyűjtött, idő előtt el kellett hagynia a pályát.

Eredmények – La Liga, 6. forduló
Real Madrid – Rayo Vallecano 6-2 (2-1)
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (39., 51., 84. – utóbbi kettő 11-esből), Higuaín (45.), Varane (67.), Benzema (73.) illetve Michu (1., 55.)
Piros lap: Di María (57.)
Sevilla – Valencia 1-0 (1-0)
Gólszerző: kanouté (15.)
Piros lap: Trochowski (57.), Escude (68.) illetve Aduriz (71.)
Athletic Bilbao – Villarreal 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gabilondo (44.) illetve (Nilmar (53.)
Piros lap: Ekiza (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik