Foci

Az Újpest cáfol, a drukkerek szégyenkeznek

Az Újpest körüli, lassan szokásos botrányok mögött a szurkolók hatalmi harcot sejtenek.

Az Újpest FC hivatalos közleményben reagált a Sport24 cikkére, amelyben egy lehetséges felszámolási eljárás a téma.

A lila-fehér klub “Vannak rendezetlen kérdések a Szusza Ferenc Stadion ügyében” című állásfoglalásában némileg ellentmondásosan próbálja helyre tenni az ügyet, amely már sokadik sorban.

Az elmúlt hónapokban majdnem minden hétre jutott egy újpesti botrány (Kovács Zoltán sportigazgató menesztése, Mészöly Géza vezetőedző kirúgása, a klubtulajdonos rendőrségi ügye, az ezzel poénkodő Fehér Csaba eltávolítása, az ügyvezető esetleges távozása, Rajczi Péter majdnem távozása, Pollák Zoltán fizetési követelése, a felszámolási eljárás), a csapat pedig a sereghajtók között kullog.

A drukkerek igyekeznek nem foglalkozni azzal, ami a háttérben zajlik, de kénytelenek, hiszen kedvenceik vergődnek, szeretett klubjuknek pedig már lassan csak a múltja maradt meg.

A lila-fehér hívek arra tippelnek a gyanúsan gyakori botrányok alapján, hogy valaki/valakik meg akarják szerezni a klubot, amelynek vezetésével a szurkolók enyhén szólva sincsenek kibékülve.

 

Az Újpest FC közleménye a „felszámolással” kapcsolatban
„Vannak rendezetlen kérdések a Szusza Ferenc Stadion ügyében”

Egyes médiahírek szerint „a Nemzeti Sportközpontok (NSK) az Újpest FC-t működtető Kft. ellen – annak 36 millió forintos létesítménybérletidíj-tartozása miatt – hivatalból felszámolást indított.

Az NSK már régebben tárgyalásokat kezdeményezett a Megyeri úti stadion és a hozzá tartozó pályák bérlet okán felhalmozódott tartozás kiegyenlítése, átütemezése ügyében, de ezek nem vezettek eredményre.

Klubunk az alábbi közleményben reagál a hírekre, híresztelésekre: A sajtóban eddig megjelent hírek részben valótlanok, ugyanis sportszervezetünk ellen senki nem rendelt el felszámolást.

Legfeljebb annyi történhetett – hangsúlyozzuk, hogy az ügyben az Újpest FC semmilyen hivatalos értesítést nem kapott –, hogy az NSK felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen.

Amennyiben ez valóban megtörtént, akkor ez azt vonja maga után, hogy a Fővárosi Bíróság az Újpest FC Kft-hez fordul, és nyilatkoztatja arról: elismeri-e azt, hogy van lejárt, nem vitatott tartozása az NSK felé.

Figyelemmel arra, hogy jelen állás mellett nem tudjuk, hogy mi áll a kérelemben, arról sem tudunk nyilatkozni, hogy valós-e vagy sem.

Az tényként kijelenthető, hogy az Újpest FC Kft. és az NSK közötti szerződésben vannak nyitott kérdések, amelyek gyors rendezést igényelnek. Álláspontunk szerint azonban nemcsak az Újpest FC Kft. részéről, hanem az NSK részéről is.

Kijelenthető: az általunk bérelt Szusza Ferenc Stadion olyan infrastrukturális hiányosságokban szenved, amely problémákat rövid határidőn belül meg kell oldani, és amely megoldása a bérbe adó, tehát az NSK kötelezettsége, továbbá amelyet az NSK sajnos ezirányú felhívásunk ellenére eddig nem teljesített.

Figyelemmel arra, hogy az Újpest FC Kft. a jövőben is a Szusza Ferenc Stadionban szeretné a mérkőzéseit megrendezni, ezért – bár ezirányú jogszabályi kötelezettsége nincs, hanem ez hangsúlyozottan az NSK kötelezettsége – az infrastrukturális problémákat meg kívánja oldani.

Ennek megfelelően – mint korábban is hírül adtuk – pályázatot adtunk be felvállalva azt, hogy amennyiben pályázatunk sikeres lesz, az Újpest FC Kft. biztosítja az előírt önrészt, azaz a költségek 30 százalékát.

Természetesen az Újpest FC Kft. álláspontja az, hogy ezen költségeket jogszerűen nem neki kellene viselnie, hanem az NSK-nak, hiszen ő a bérbeadó, továbbá az, hogy a helyzet rendezése érdekében mihamarabbi egyeztetés szükséges.

Álláspontunk szerint – hangsúlyozva ismételten, hogy nem ismerjük az NSK beadványának tartalmát – ebből a rendezetlen helyzetből fakadhat az NSK beadványa a Fővárosi Bírósághoz, ami távolról sem egyenlő azzal, hogy az Újpest FC Kft. felszámolását elrendelték volna.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik