Foci

Felszámolás indulhat az Újpest FC ellen

Információink szerint a NSK hivatalból felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC-t működtető gazdasági társaság ellen a Fővárosi Bíróságon.

Egyre sötétebb felhők gyülekeznek az Újpest FC felett. A mai Nemzeti Sportban Pollák Zoltán teregette ki a szennyest, állítja, tartoznak neki Újpesten – feltéve persze, ha hinni lehet a labdarúgónak, bár miért állítana valótlant. A labdarúgó jussának elmaradását többször szóvá tette, ezért kirúgták – mondta ő. A klubvezetés közleményben cáfolta labdarúgója mindkét állítását, majd felmentették az edzések látogatása alól…

Lassan viszont a többi játékosnak, a klub vezetésének sem lesz hova mennie edzést látogatni, dolgozni. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) ugyanis az Újpest FC-t működtető Kft. ellen, annak 36 millió forintos létesítménybérletidíj-tartozása miatt hivatalból felszámolást indított. Az NSK már hónapokkal ezelőtt tárgyalásokat kezdeményezett a Megyeri úti stadion és a hozzá tartozó pályák bérlet okán felhalmozódott tartozás kiegyenlítése, átütemezése ügyében, de ezek nem vezettek eredményre.

Hivatalos állásfoglalások Újpest FC felszámolás ügyben:

Az ügyben természetesen megkerestük az Újpest FC-t, az NSK-t és a Fővárosi Bíróság sajtóosztályát is. Az érintettek az alábbi tájékoztatást adták:

Bartha Csaba, Újpest FC, ügyvezető: “Mi hivatalosan az NSK-tól eddig semmilyen levelet nem kaptunk.”

A klub az esti órákban a hivatalos honlapján terjedelmesebb közleményben reagált cikkünkre, melyet IDE kattintva olvashat el.

Vígh László, kormánybiztos, Nemzeti Sportközpontok: “A Nemzeti Sportközpontok szolgáltatási díj, és közüzemi költség tartozás jogcímén 2011. 06. 20. napján adta be felszámolás iránti kérelmet az Újpest FC Kft. ellen – a Fővárosi Bírósághoz. A hatályos jogi rendelkezések szerint a tartozás pontos összegéről azonban nem adható tájékoztatás.

Az intézet munkatársai számos tárgyalást folytattak le az Újpest FC Kft. illetékeseivel a cég tartozásának rendezése érdekében. A megbeszélések eredményeként megegyezés történt az Újpesti Torna Egylet illetékeseivel a fizetés átütemezésére vonatkozóan.

Ezen átütemezésről szóló megállapodás be nem tartása, a tartozások kiegyenlítésének tartós elmaradása után több alkalommal még írásban (utolsó alkalommal 2011. május 12. napján kelt levélben) és szóban is  felkérték az intézet munkatársai a Kft. illetékeseit a  fennálló tartozás rendezésére. Ennek eredményeként a tartozások méretéhez képest azonban csupán elenyésző összegben történt kiegyenlítés.”

Fővárosi Bíróság sajtótitkársága: Megkeresésünkre azt a tájékoztatást kaptuk, hogy folyamatban lévő felszámolási ügyben felvilágosítást nem adhat a Fővárosi Bíróság sajtóosztálya. Ha befejeződik az ügy, a Magyar Közlönyben teszik közzé a tájékoztatást.

Alig két hónapja írtunk arról, hogy az Újpesti Torna Klub is bajban van. Ők a Szilágyi úti Sportközpont bezárása miatt aggódtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik