Foci

Még nincs engedély a Puskás Stadion bontására

Eddig nem kértek bontási engedélyt a Puskás Ferenc Stadionra, pedig arról volt szó, hogy a finnek elleni  Eb-selejtező után elkezdenek dolgozni a gépek.

A XIV. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint – területi elhelyezkedése miatt idetartozik a stadion, de– eddig semmilyen megkeresés nem érkezett a stadion tervezett bontási munkálataival kapcsolatban.

Az önkormányzat szerint elképzelhető, hogy a létesítmény műemléknek számít, ebben az esetben a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól kell bontási engedélyt kérni. A hivatalt a lap nem tudta elérni.

A létesítmény átalakításának irányítása Vígh László kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatokért felelős kormánybiztos feladata. Titkársága azt közölte: “a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójával kapcsolatosan folynak az egyeztetések a megvalósulás részleteivel kapcsolatban, így nincs még végleges döntés”.

Az illetékesek szerint az október 11-i, Finnország elleni Eb-selejtező lenne az utolsó mérkőzés a legendás létesítményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik