Foci

Előre menekülne az Anzsi

Miután a dagesztáni együttes már a legjobb tizenhat között búcsúzott az Orosz Kupában, a minél jobb bajnoki szereplésben bíznak a játékosok.

Mi is írtunk róla szerdán, hogy az Anzsi Mahacskala együttese hosszabbításban kapott ki a Dinamo Moszkva vendégeként az Orosz Kupa nyolcaddöntőjében, így kiesett a sorozatból. A labdarúgók csalódottságuknak adtak hangot a vereség miatt, ám szeretnék a bajnokságban jóvá tenni ezt a fiaskót.

„Jó meccs volt, kár, hogy nem mi szereztük meg a győzelmet. Sajnálom, hogy a gólnál lemaradtam, ugyanakkor talán lesről született a találat, és a védőnkkel szemben is szabálytalankodtak. A Terek ellen szeretnénk javítani” – mondta a csapat egyik legnagyobb klasszisa, Roberto Carlos.

Nukri Revisvihli, a Mahacskala kapusa szerint sem éppen szabályos körülmények között esett a moszkvaiak győztes gólja, ő meg van győződve arról, hogy Kevin Kurányi lökött az akció közben, és afelől sincsen szemernyi kétsége sem, hogy lesről született a találat.

A találkozó összefoglalója, 2:45-től a vitatott jelentsorral:

Az Anzsi egyébként hat fordulóval az alapszakasz vége előtt a hetedik az orosz élvonalban, kilenc pont a hátránya Huszti Szabolcs éllovas munkáltatója, a Zenit Szentpétervár mögött. A 30. fordulót követően kettéválik a mezőny, az első nyolc és a hátsó nyolc is egy oda-vissza vágós kört játszik a riválisokkal, ezt követően derül ki, kik kvalifikálják magukat a nemzetközi porondra, illetve kik mennek a másodosztályba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik