Foci

Kupaszerda: a nagyok is színre lépnek

Meccsdömping lesz ma a magyar futballpályákon, a Magyar Kupa 3. fordulójában az élvonalbeli csapatok nagy része is pályára lép.

A nemzetközi kupaporondon idén érdekelt négy együttes, a Videoton, az MVM Paks, a Ferencváros és a Kecskeméti TE kivételével a 3. fordulótól az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódnak a Magyar Kupa küzdelmeibe. Kedden már lezajlott egy mérkőzés, ezen a Szolnoki MÁV gárdája büntetőkkel búcsúztatta a Szeged 2011 csapatát.

Szerdán az OTP Bank Liga listavezetője, a Debrecen is pályára lép, Kondás Elemér együttese a másodosztályú Kazincbarcika otthonába látogat. A hajdúságiak vezetőedzője tudja, a kupákban bizony sokszor érik meglepetések a nagycsapatokat. “Ilyenkor a kisebb csapatok óriási motivációval vetik bele magukat a küzdelembe, de Kazincbarcikán természetesen csak a győzelem az elfogadható. Mindenképpen tovább kell jutni, és ebben a szellemben kell pályára lépni” – fogalmazott Kondás Elemér a dvsc.hu honlapnak, hozzátéve, hogy a Paks elleni vasárnapi bajnokin pályára lépő játékosok közül csak néhányan nem utaznak el a csapattal.

A bajnokságban szintén remeklő Győri ETO ellenfele idegenben a Videoton-Puskás Akadémia lesz, Csertői Aurél csapatában az eto.hu beszámolója szerint többnyire a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapó játékosok jutnak majd szóhoz.

Érdekes mérkőzés vár az NB 1 harmadik helyén álló Budapest Honvéd csapatára is, a kispestiek ellenfele ugyanis az egykori szövetségi kapitány, Várhidi Péter irányította Szigetszentmiklósi TK lesz.

A gyengélkedő Újpest Vácra látogat, a lila-fehérek vezetőedzője, Zoran Spisljak pedig nem veszi félvállról a másodosztályú ellenfelet: “Természetesen minden meccs más és más, de legyen az bajnoki, Liga Kupa- vagy Magyar Kupa-találkozó, mindegyikre maximálisan fel kell készülnünk. Minden mérkőzésen tizenegy ember ellen lépünk pályára, nem szabad különbséget tenni. A Vác csapatának is megvannak a saját erősségei, de nekünk a saját játékunkkal kell foglalkozni, a saját erősségeinkre kell építenünk, és akkor eredményesek lehetünk” – idézi az ujpestfc.hu a szerb szakember szavait.

A Haladás Sopron Bank együttese a szomszédvár Sopron gárdájával csap össze, a másodosztályban vitézkedő MTK ellenfele pedig a REAC lesz.

A Zalaegerszeg jövő héten szerdán találkozik a Kaposvár második csapatával.

Magyar Kupa, 3. forduló, a szerdai program
Jánossomorja SE- Sárvár FC 15:30
Videoton FC Puskás Akadémia – Győri ETO FC 15:30
Győri ETO FC II. – Duna FC Tatabánya 15:30
Győrszemere KSK- Lombard Pápa TFC 15:30
Töltéstava SE – Veszprém FC 15:30
ZTE II. – BFC Siófok 15:30
Kentaur Sprint ASC – Kaposvári Rákóczi 15:30
MVM Paks II. – Pécsi MFC 15:30
Harta SE – Kozármisleny 15:30
Bólyi SE – Bajai LSE Kalo-Méh 15:30
SZTK – Budapest Honvéd 15:30
Budaörs – Vasas-Híd 15:30
MTK – REAC 15:30
BKV Előre – Dunaújváros PASE 15:30
Csákvári TE – Budapest Honvéd II 15:30
RKSK – Újpest FC II 15:30
Restart – Ceglédi VSE – Orosháza FC 15:30
Nagyiváni KSE – Békéscsaba 1912 Előre 15:30
Egri FC Heves – DVTK 15:30
Kazincbarcikai BSC – DVSC-TEVA 15:30
Mezőkövesd-Zsóry – Nyíregyháza Spartacus 15:30
Putnok VSE – DVSC-DEAC 15:30
Aszaló SE – Balmazújváros 15:30
Gyirmót FC – FC Ajka 18:00
Dunakanyar-Vác – Újpest FC 18:00
Soproni Vasutas SE – Szombathelyi Haladás 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik