Foci

Büntetőeljárás indult egy győri drukker ellen

A Ferencváros győri vendégjátéka után egy szurkoló a pályára rohant, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

A police.hu cikke szerint a 21 esztendős, Rába-parti szimpatizáns Hollandiából utazott haza kedvencei Fradi elleni mérkőzésére, a győzelemnek pedig annyira megörült, hogy beszaladt a pályára a lefújást követően. Saját bevallása szerint csak egy pólót szeretett volna kérni a játékosoktól, a biztonsági erők mindenesetre „testi kényszer” alkalmazásával levezették őt a pályáról.

A Győri Rendőrkapitányság rendbontás megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, a Győri ETO pedig egy időre eltiltotta a meccsek látogatásától.

A cikk emlékeztet rá, hogy a sportrendezvények rendjének megerősítése miatt a Büntető törvénykönyv szeptember 1-jétől módosult, ennek értelmében, „ha valaki a sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy e területre bármit bedob, akkor bűncselekményt követ el, amely alapesetben két évig, súlyosabb esetben akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik