Foci

A Fáy utcában lesz az Újpest elleni meccs

A Vasas Futball Kft. közleményben tudatta, az Újpestet az Illovszky Stadionban fogadja a Vlak-gárda.

Áll a bál a Vasas labdarúgócsapata körül, miután napvilágra került, hogy a klubot működtető cég tartozik az anyaegyesületnek. A vállalkozás most reagált a hírekre.

“Értesültünk azokról a híresztelésekről, miszerint a soron következő, Újpest FC elleni hazai mérkőzésünk talán nem a Fáy utcában kerül megrendezésre. Ezúton szeretnénk minden szurkolót biztosítani arról, hogy ez nem fordulhat elő, így a piros-kékek és a lilák biztosan az Illovszky Stadionban, Angyalföldön fognak összecsapni!” – olvasható az fcvasas.com oldalon a tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. közleménye.

“Nem kívánunk viszont állást foglalni a Vasas Futball Kft. állítólagos tartozásáról a Vasas SC felé, ami érinti a kft. év eleji megvételét megelőző ügyvezetést is. A labdarúgó-szakosztály új ügyvezetője, Füzesi Zsolt nemrég lépett hivatalba, az átadás-átvétel jelenleg is tart, egyet azonban ígérhetünk: kérdés nem marad tisztázatlanul.”

A Vasas SC elnöksége határidős felszólítást küldött a Vasas Futball kft.-ben 99 százalékos tulajdonos zrt.-nek, hogy rendezze nagyjából 15 millió forintos tartozását. A felszólítás elvileg azt tartalmazta, hogy amennyiben ez október 2-ig – azaz az Újpest elleni bajnoki mérkőzésig – nem történik meg, akkor a kft.-ben 1 százalékot birtokló klub az eredeti megállapodást szerződésszegés miatt érvénytelennek tekinti, és abban az esetben a 99 százalékos tulajdonrész “visszaszáll” a Sport Clubra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik