Foci

15 ezres stadiont akar a tartozását kifizető Diósgyőr

A jelenleginél több néző befogadására alkalmas stadionná bővítené pályáját a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

“Meglehetősen nehéz örökséget vett át az Arago Zrt. cégcsoport – hangsúlyozta Dudás Hunor, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatón. – Mára azonban leküzdöttük a 200 millió forintos adósságot, kialakítottunk egy megfelelő összetételű együttest, szervezetté tettük a munkát, és átlátható lett a gazdálkodásunk, valamint a szerződések is.”

Dudás kiemelte: álmuk, hogy a meglévő, 4332 fedett ülő- és kb. 7000 állóhellyel bíró stadiont 15 ezresre bővítsék. Ezen kívül hamarosan két-két mű-, illetve hagyományos füves pálya építésébe vágnak bele, és ez érdemi változásokat hozhat az utánpótlás-nevelésben. A szükséges önrészt Leisztinger Tamás vállalkozó cége, az Arago Zrt., valamint a miskolci önkormányzata biztosítja, ugyanakkor számítanak a látványsportágak támogatására kialakított társaságiadó-kedvezményre is.

Az ügyvezető büszkén említette, hogy a rendezés éve után immáron derűsebben tekintenek a jövőbe. Helyi kötődésű szakembereket vontak be a munkába, jelentős igazolásokkal erősítették meg az együttest, és hétpontos hátrányt ledolgozva vívták ki a feljutást az NB I-be. Az élvonalban 9 forduló után 15 ponttal az ötödik a Diósgyőr.


Szentes Lázár
szakmai igazgató elmondta: tavaly ősszel csak minimális változtatásokat tudtak végrehajtani az állományban, az áttörést a téli időszak hozta meg. A koncepció irányváltást eredményezett, és ezen a területen döntő volt a spanyol José Luque leigazolása.

“Lényeges volt, hogy újabb spanyol játékosokat tudtunk szerződtetni – fogalmazott Szentes. – Nálunk nem az történt, hogy az új játékosok alkalmazkodtak a régiekhez, hanem éppen fordítva: a magyaros mentalitás tűnt el az öltözőnkből, az itteni közeg vette fel a spanyolok hozzáállását, és követte az ibériaiakat! Ez döntő momentum a DVTK életében! A munkamorál, a szemlélet gyökeresen megváltozott. Lényeges, hogy mindez pontokban, illetve a táblázaton elfoglalt helyezésben is kamatozik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik