Foci

Lipták az angol élvonalban folytatja?

Lapértesülés szerint a szigetországban, a Swansea City-nél szerepel próbajátékon Lipták Zoltán, a Videoton futballcsapatától nemrégiben távozó válogatott védő.

Lipták Zoltán az átigazolási időszak végén közös megegyezéssel bontott szerződést a magyar bajnoki címvédő Videotonnal. Remélte, hogy tízszeres válogatottként és szabadon igazolható státusszal azonnal csapatot talál, de nem így történt. Három heti várakozás után vasárnap Walesba utazott, az élvonalbeli, a Premier League-ben újonc Swansea City-nél vesz részt próbajátékon. A játékos sorsa a szerdai edzést követően dőlhet el – értesült a Pepsifoci.hu.

Lipták számára nem ismeretlen a brit futball. A 2007-2008-as idényben a Southend Unitedben, 2009-ben pedig a Southemtonban kergette a labdát, innen igazolt vissza Újpestre.

Lipták kezdőként kapott szerepet a magyar válogatottban szeptember elején, a svédek elleni Eb-selejtezős siker alkalmával, így a válogatott szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy a Finnország elleni mérkőzés előtt legyen csapata, illetve mérkőzés a lábában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik