Foci

Bogdánnal nyert a Bolton, továbbjutott a MU és az Arsenal

Nem kapott gólt az Aston Villa ellen Bogdán Ádám az angol labdarúgó Ligakupa harmadik fordulójában.

Bogdán Ádám kezdőként jutott szóhoz az Aston Villa otthonában szereplő Bolton együttesében az angol Ligakupa harmadik fordulójában.

A magyar kapus kapott gól nélkül védte végig a találkozót, a Bolton pedig a második félidőben kétszer is beköszönt a házigazdának, így Bogdán csapata a következő körbe lépett a sorozatban.

A bajnokságban szárnyaló Manchester United meglehetősen tartalékosan lépett pályára a Leeds United otthonában. A vendégeknél azért így is pályán volt Giggs, Carrick, Park Ji-Sung, Valencia, Berbatov vagy éppen Owen, így Sir Alex Ferguson csapata számított esélyesebbnek a továbbjutásra.

A papírforma nem is borult, a MU már a 15. percben megszerezte a vezetést másodosztályú ellenfele ellen, Owen gurított a hazai kapuba. Bő fél óra telt el a meccsből, amikor Owen duplázott, ezúttal a jobb felső sarkot lőtte ki az aranylabdás támadó.

Az első félidő végén Giggs is eredményes volt egy megpattanó lövésből, a United gyakorlatilag már ekkor eldöntötte a továbbjutás kérdését. A második játékrészben már nem változott az eredmény, a Manchester United 3-0-ra nyert, és magabiztosan lépett tovább.

A ManUtd a Ligakupában is remekelt:

Az Arsenal csapatából is hiányoztak a kulcsemberek, de hazai pályán így is elvárható volt a továbbjutás kiharcolása a negyedosztályú Shrewsbury Town ellen. Ennek ellenére a 16. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, de az Ágyúsok Gibbs révén még a szünet előtt kiegyenlítettek.

Arséne Wenger csapata a szünet után még kétszer betalált, Oxlade-Chamberlain és Benayoun volt a gólszerző. A bajnokságban gyengén szereplő Arsenal fordított, és 3-1-es sikerével megmenekült az újabb blamától.

Egy másik londoni csapat, a Tottenham viszont búcsúzott a sorozattól, miután a Stoke City otthonában a hosszabbítás alatt sem sikerült gólt szerezniük a csapatoknak, a büntetőpárbajban pedig a hazaiak 7-6-ra nyertek.

A Newcastle hosszabbítás után nyert 4-3-ra a Nottingham Forrest vendégeként, a győztes gólt Coloccini a 120. percben szerezte. A Wolverhampton simán verte a Millwall együttesét, emellett továbbjutott a Blackburn, a Crystal Palace, a Burnley és az Aldershot Town is.

Eredmények – Angol Ligakupa, 3. forduló
Leeds United – Manchester United 0-3 (0-3)
Arsenal – Shrewsbury Town 3-1 (1-1)
Aston Villa – Bolton Wanderers 0-2 (0-0)
Stoke City – Tottenham Hotspur 0-0, büntetőkkel 7-6
Nottingham Forrest – Newcastle United 3-4 (1-1, 2-2) – hosszabbítás után
Burnley – Milton Keynes Dons 2-1 (0-1)
Wolverhampton Wanderers – Millwall 5-0 (3-0)
Aldershot Town – Rochdale 2-1 (0-1)
Blackburn Rovers – Leyton Orient 3-2 (1-0)
Crystal Palace – Middlesbrough 2-1 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik