Foci

Az újonc is megverte az Intert

A Novara hazai pályán 3-1-re nyert az Inter ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában.

Az 55 év után az idén újra a Serie A-ban szereplő Novara együtteséhez látogatott a szezon előtt a bajnokesélyesek közé sorolt Inter a forduló nyitómeccsén. A milánóiak vezetőedzője, Gian Piero Gasperini alatt igencsak inog a kispad, miután Sneijderék még augusztusban elveszítették a Szuperkupát a Milannal szemben, a bajnokságban két meccs alatt egy pontra futotta, míg a Bajnokok Ligája csoportkörének első találkozóján otthon kaptak ki a Trabzonspor ellen.

Most a novarai műfüvön javíthattak volna a kék-feketék, de a vesszőfutásnak nem szakadt vége. A hazaiak a 38. percben a korábban az Interben is megforduló Meggiorini góljával megszerezték a vezetést, a támadó Júlio César kapujának bal alsó sarkát lőtte ki.

A Novara vezető gólja:

A vendégeknél hiába lépett pályára Sneijder, Forlán, Milito, majd csereként Pazzini és Zárate is, az Inter képtelen volt egyenlíteni. Az idény során először hazai pályán szereplő újonc Novara aztán a 86. percben megduplázta előnyét, miután a játékvezető Ranocchiát utolsó emberként elkövetett lerántás miatt kiállította, és büntetőt ítélt a házigazdának. A tizenegyest Rigoni értékesítette, de ezzel még nem volt vége a meccsnek.

A másik oldalon ami nem ment tizenegy emberrel, az ment tízzel, Cambiasso szépített egy védelmi hiba után. Az Internek ekkor már alig maradt ideje az egyenlítésre, és ez olyannyira nem jött össze, hogy Rigoni volt újra eredményes, visszaállítva a kétgólos különbséget. A Novara 3-1-re nyert, így az sem lenne meglepő, ha az Intert a hétvégén már nem Gasperini irányitaná.

Eredmény – Serie A, 4. forduló
Novara – Internazionale 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Meggiorini (38.), Rigoni (86., 91. – az elsőt tizenegyesből) illetve Cambiasso (89.)
Kiállítva: Ranocchia (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik