Foci

McCabe vitatja a cége elleni per jogosságát

Kevin McCabe, az FTC labdarúgócsapatát működtető Zrt. volt tulajdonosa szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.  megalapozatlanul indított pert cége ellen.

“Úgy gondoljuk, hogy az MNV eljárása megalapozatlan, lévén, hogy tisztában van azzal, miszerint az FTC Labdarúgó Zrt. felett gyakorolt ellenőrzés és ezzel együtt az érintett ingatlanérdekeltségek használata ez év márciusában átszállt a Ferencvárosi Torna Club (FTC) részére.” – áll McCabe hétfői közlemyénében.

Az MNV Zrt. mint eladó és az Esplanade Kft. mint vevő 2008. április 9-én adásvételi szerződést kötött az Üllői úti Fradi-pálya ingatlanaira vonatkozóan. A vevő vállalta, hogy a stadiont – az adásvételi szerződés megkötésétől számított 2 éven belül – legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken, a FIFA és az UEFA minimális előírásainak megfelelően felújítja.

A felújításra vállalt határidő 2010. április 9-én anélkül járt le, hogy az Esplanade Kft. késedelmét kimentette volna, vagy a felújítási kötelezettsége teljesítését megtagadta volna. A társaság el sem kezdte felújítási kötelezettsége teljesítését.

McCabe szerint ugyanakkor az FTC-nek olyan feltételekkel adták át az irányítást, ami után a stadionfejlesztéssel már nem nekik kell foglakozniuk: “Az FTC olyan adásvételi szerződést köt, melyben felelősséget vállal a stadionfejlesztés megvalósítására” – áll a közleményben.

“Amikor a klubot megvásároltuk, az lényegében csődben volt, azonban a pénzügyi befektetés, valamint a hozzáértő vezetés kombinációján keresztül sikerült átszerveznünk.

A Fradi nagy sikert ért el, mi az FTC-vel folytatott tárgyalások során azon voltunk, hogy az pénzügyileg stabil maradhasson, illetve folytathassa előre menetelét, miközben a klub ismét a magyar embereké lett megközelítőleg hat hónappal ezelőtt.”

Az MNV Zrt. – eleget téve a polgári perrendtartás előírásainak – 2011 márciusában megkísérelte az Esplanade Kft.-vel szembeni jogvita peren kívüli elintézését. Ennek során az Esplanade Kft. újabb és újabb határidőket kért és kapott az MNV Zrt.-től arra, hogy olyan tőkeerős befektetőt találjon, amely a felújítási kötelezettség teljesítésének eleget tud tenni.

Mivel az MNV Zrt. által adott utolsó határidő 2011. augusztus 31-én lejárt, az MNV Zrt. keresetet nyújtott be az Esplanade Kft.-vel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik