Foci

Pontot lopott a Fulham a Manchester Citytől

Kétgólos hátrányból egyenlített a Fulham a Manchester City ellen, míg a Sunderland kiütötte a Stoke Cityt a Premier League 5. fordulójában.

A Premier League bajnoki címére is esélyes Manchester City a Fulham vendégeként próbált egy újabb lépést tenni, hogy a tabella élén maradjon. Ennek megfelelően már a kezdés után letámadta a fekete-fehéreket a vendég alakulat, sőt a 18. percben Sergio Agüero találatával már a vezetést is megszerezték.

A továbbiakban sem enyhült a lövőkedv, mindkét oldalon alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, de maradt az egygólos Ctiy előny. A fordulás után egy perc sem telt el, és Agüero már másodszor rezgette meg a Fulham hálóját (0-2).

Megnyugtató előnyük birtokában visszavett az iramból a City, ezt használták ki a hazaiak: az 57. percben Bobby Zamora váltotta gólra Clint Dempsey átadását, majd a 75. percben Danny Murphy egyenlített (2-2).

Az utolsó utáni percben még adódott egy komoly lehetőség a vendégek előtt, de Yaya Touré nem volt elég pontos.

A döntetlennel a Manchester City ideiglenesen átvette a tabella első helyét a Manchester Unitedtől, de a városi rivális még nem játszotta le fordulóbeli mérkőzését.

A Fulham megtréfálta a Cityt:

A Stoke City-nek a Sunderland vendégeként esélye sem volt a pontszerzésre: a hazaiak már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, sőt a második játékrészben a negyediket is bepofozták a Stoke kapujába (4-0). Kiütéses veresége ellenére a Stoke az ötödik a bajnokságban.

Eredmények-Premier League, 5. forduló
Fulham-Manchester City 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Zamora (56.), Murphy (75.) illetve Agüero (18., 46.)
Sunderland-Stoke City 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Bramble (5.), Woodgate (11.-öngól), Gardner (28.), Larsson (59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik